Boyabat'ta Marangozlar ve İnşaatçılar temel atma törenine hazırlanıyor.

Boyabat'ta Marangozlar ve İnşaatçılar kendilerine ait 50 iş yerinin temel atma törenine hazırlanıyor.

SS Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 7. Olağan Genel Kurulu toplantısında Başkan Murat Yükselecek güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen olağan genel kurula toplam 46 üyesi olan kooperatifin 34 üyesi katılarak Başkan Murat Yükselecek'i oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçtiler. Genel kurulda Uğur Yılmaz ve Kenan Aslan da yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Yedek üyeliklere Naim Koca, Nazif Parmaksız, denetim kurulu asil üyeliklerine Abdullah Küçükbaş, Mehmet Yayla, denetim kurulu yedek üyeliklerine de Halil Uslan ve Şükrü Çok seçildiler.

Açılış ve yoklamayla başlatılan genel kurulda kooperatifin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen çalışmaları içeren slayt gösterimi sonrasında divan heyetinin seçimine geçildi. Divan başkanlığına üyelerin oy birliğiyle Mehmet Yayla, katip üyeliklere de Emre Tüysüz ve Ahmet Küçük seçildi.

Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Bakanlık Temsilcisi Resai Aktaş'ın gözetimi altında gerçekleştirilen genel kurulda yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunuşu, blanço ve gelir gider tablolarının okunuşu, yönetim ve denetim kurulunun ibrası ile tahmini bütçe üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Genel kurulda, üyelere okunan "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteği ile Yapı Koopertifi başkanlığımızın sorumluluğu altında kurulacak olan Küçük Sanayi Sitemiz üstyapı ve altyapı yapım işinin, bakanlıkça belirlenecek ihale usulü, ihaleilanı ve isteklilerde aranılan yeterlik kriterlerini dekapsayan ihale dökümanı esasları dahilinde, bakanlıkta ihale edilmesine, bu konuda onay almak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurmak ve gerekli işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi." önerisi, üyelerin tamamının kabulüyle tutanaklara geçirildi.

Görüşmeler sonrasında kooperatifin önceki başkanı Murat Yükselecek genel kurula katılan 34 üyenin oy birliğiyle yeniden başkanlığı seçilirken, yönetim kurulu üyelikerine de Uğur Yılmaz ve Kenan Aslan Seçildiler.

Genel kurula katılan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, değerli zanaatkar arkadaşlarımız, inşaatçılarımız, marangozlarımız sizler hayatımızın her alanında varsınız. Eve gireken, merdivenlerden çıkarken, binaya girdiğimizde sizi görürüz. Sokakta, park ve bahçelerde hep sizin eserlerinizi görürüz, dedi. 

Çakıcı,"Aslında hayatımızın her alanında sizler varsınız, Hayatımızın her alanında olan sizlerin bir sitesi olmasından daha güzel bir şey var mı ? 3-4 yıl önce bu süreç başlandı ve bakanlıkça yatırım programına alınan 50 işyerlik siteniz bu gün temel atma aşamasına geldi. Murat başkanımın şahsında tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Buraya üye olup, aidatını ödeyen herkeseteşekkür ediyoruz.

Boyabat bizim hikayemizdir, bize kimlik, kişilik kazandıran, bizi esnaf yapan, bizi bu günlere getiren şehirdir Boyabat. Doğduğumuz, çocukluğumuzun geçtiği, gençliğimiz ve yaşlılığımızda yaşayacağımız ve sonunda toprağında yatacağımız şehir Boyabat.

Sizler nasıl sitenizin imarı, mimarıysanız ben de Boyabat'ın mimarı ve imarıyım. Nasıl ki yarın sitenize büyük bir sevinçle, mutlulukla girecekseniz, bu şehre de mutlulukla gireceksiniz. Ama her şey kolay olmuyor. Ben şehrimizin meydan projesini, Orta Çarşı restorasyonunu, Cam terası gerçekleştirmek, doğal gazını getirmek için 3-4 yıldır mücadele veriyorum. Şükürler olsunki hepsinde sona geldik, mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu vesileyle bu odanın kuruluşunda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekleştireceğiniz o dükkanlarda sizlerden sonra da yaşayıp çalışanlar olacak. Biz iz mahallemize, Boyabat'a iz bırakanlar olalım. Dünyaya iz bırakalım. Eninde sonunda mezarlığa gideceğiz hep beraber. Allah sizlerin boğazından haram lokma geçirmesin. Siteniz hayırlı uğurlu olsun, Allah'a emanet olun." dedi.


SS Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne yeniden başkan seçilen Murat Yükselecek, üyelere yaptığı teşekkür konuşmasında, bütün hayalim marangoz ve inşaatçı arkadaşlarımızın kiradan kurtulup kendilerine ait, daha rahat ortamlarda çalışacakları işyerleri olmalarıydı. İnşallah ileriki günlerde temelini atacağımız işyerlerimize hep birlikte, dayanışma ve fadakarlık göstererek kavuşacağız, dedi.

Yükselecek, "Yedi yıl öce kurduğumuz kooperatifimizin bu günlere gelmesinde çok çalıştık, emekler verdik, karşımıza çıkan zorluklarla mücadele ettk. Ama hiç umutsuzluğa kapılmadık. Daha modern, daha geniş ve rahat çalışabileceğimiz Boyabat Marangozlar İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine ait 50 işyeri inşaatının yüzde yetmiş devlet desteğiyle 12 Şubat 2020 sayılı Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla onaylananıp 2020 yatırım programına alınması benim en mulu günümdü. Sayın Cumhurbaşkanıma, İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy'a, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş'e, Belediye başkanımız Şefik Çakıcı'ya, bu süreçteki kaymakamlarımıza, yönetim kuruluma, üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Bu gün beni tekrar onurlandırıp başkanlığa layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Ancak bundan sonra mutlu sona doğru giderken fedakarlıklarda bulunmamız gerekiyor. 50 iş yerimizin temelinin atılmasıyla yüde yetmiş devlet desteği yüzde otuz da bizim ödemelerimiz olacak. İnşaatın aksamaması için üye başına düşecek aidatlarımızı ödemek için şimdiden hazırlıklı olalım. Beni mahçup etmeyin. Biraz ekonomik sıkıntılar çekebiliriz belki ama işyerlerimize kavuştuğumuz zaman, rahatlığını yaşayacağımızı düşünenim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Üyelerimiz ve Boyabat'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Katılımız ve destekleriniz için sağolun varolun." ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrasında yönetim kurulu ücretleri, aidat ve ara ödemelerin kaç lira olacağı hakkında salondaki üyelerin görüşlerine başvurularak öneriler dinlendi. Tartışmalı geçen görüş ve konuşmaların sonrasında ödeme miktarları belirlenerek çoğunluğun kabulüyle tutanaklara geçirildi.

Genel kurul, dilek ve temennilerin dilenip cevaplanmasıyla sona erdi.

Mahmut Coşkun

   


 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 10:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kooperatif üyesi
Kooperatif üyesi - 4 yıl Önce

Başkanımızın siyasetine değil başarısına değer veriyoruz. Boyabatta var mı başka böyle azimli başkan.. siyasetin tasasıda tabiki kooperatif dışında kalanlara kalmış.. Helal başkanım demekki doğru yoldayız . Durmak yok yola devam...

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Önemli Olan Parti değil Boyabat'ımıza yapılan katkıdır. Şu sinopta hangi Oda böyle bir başarıya imza atmış araştırın bakın.. Burda A partisi B partisi Diye bakmayı bırakın artık, Boyabat İçin Sinop İçin bir Gururdur Bu, Marangozlar Ve inŞaatçılar Odasının Başkanını ve yönetimini takdir ediyorum, helal olsun böyle bir başarıya imza attığı için A YADA B partisinden değil bu işleri buraya kadar getiren bütün herkes Bu takdiri hakediyor Başarılarınızın Devamını Diliyor Ve Boyabat Halkı olarak Murat Başkana Yönetimine Ve diğer Emeği olan herkese Teşekkür ediyoruz..

Sinop vatandaşı
Sinop vatandaşı - 4 yıl Önce

Sinoplu bir vatandaş olarak Boyabat ilçemizde bulunan Marangozlar odasının bu güzel çalışmalarının takdir ile karşılıyorum Sinopta özel olan tek bu odanın başkanı ve yönetimiyle tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Orta çarşı esnafı
Orta çarşı esnafı - 4 yıl Önce

Bravo Akp li oda başkanı bravooooooo. Marangozlar odasınada siyaseti karıştırdınya, ben ak partili başkanım dedinya, helal olsun sana. Genel kuruldaki üyelerinin %65 başka partiden onlara saygın olsaydı keşke, gerçi o üyelerde koyun gibi dinlemişler seni. Tencere kapak misali?????????

Taylan Zeytünlü
Taylan Zeytünlü - 4 yıl Önce

Helal olsun başkan,akp’li Olduğunu bilmiyorduk öğrendik????????????????????

SIRADAKİ HABER

banner115