Boyabatlı Tekvandocu Bekir Akgöz, Avrupa Şampiyonluğu için İtalya'ya gidiyor

 Boyabatlı Tekvandocu Bekir Akgöz, Avrupa Şampiyonluğu için İtalya'ya gidiyor

Boyabat Gençlik Spor Kulübü tekvando sporcusu Bekir Akgöz, Ankara gerçekleştirilen paratekvando milli takım seçmelerinde birinciliği kazanarak İtalya’da düzenlenecek Avrupa Paratekvando Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. 

Kuzey Yıldızı Boyabat Gençlik Spor Kulübü tekvando sporcusu Bekir Akgöz, Ankara Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleştirilen paratekvando milli takım seçmelerinde 3 rakibini geride bırakıp en yüksek puanla birinciliği kazanarak 31 Ekim 2019 tarihinde İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Paratekvando Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. 

Şampiyon Bekir Akgöz ve Uluslararası Tekvando Hakemi ve Boyabat Tekvando Okulu Hocası ve Antrenörü Barış Tosun'u Ankara dönüşünde Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu önünde Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, As Başkan Mehmet Maviş, annesi Fadime Akgöz, spor kulübü arkadaşları konfetiler patlatarak karşılayıp, tebrik ettiler. 

Bekir Akgöz'ü yetiştiren Tekvando Antrenörü Barış Tosun, Boyabat'ta 29 Ekim 2017 günü Boyabat Tekvando Okulu kapsamında başlattıkları çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. 

Barış Tosun, "Bekir Akgöz'ün 2019 Ocak ayında paratekvando 30 yaş altı kategorisinde şampiyonasında Türkiye şampiyonluğunu kazanıp Antalya'da yapılan Dünya şampiyonasında da ülkemizi temsil ettiğini hatırlatıp "31 Ekimde 2019'da İtalya'nın Bari şehrinde Avrupa paratekvando şampiyonası yapılacak. Bunun için Ankara'da milli takım seçmesi yapıldı. P 20 kategorisi 30 yaş erkeklerde ilçemizin sporcusu Bekir Akgöz, Ankara'daki seçmelerde 3 rakibini geride bırakarak şampiyon oldu. Bu hakkı çalıştı ve aldı. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa yolunda da madalya almak için Bari'de başarılar diliyorum." dedi. 

Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, Bekir Akgöz'ü bu seviyeye çıkaran, topluma kazandıran ve bunun için büyük emek harcayan Barış Tosun hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum dedi. 

Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, başarılarından dolayı Bekir Akgöz'ü tebrik edip, kendisine bir akıllı tefon hediye etti. Akgöz, ilk kez bir telefon sahibi olmanın mutluluğunu yaşayıp Erdem'in ellerini öpüp teşekkür etti. 

Erdem, konuşmasında çok duygulu olduğunu, Bekir Akgöz'ün eğitimle, sporla elinden tutulunca nerelere gelinebileceğinin bir örneği, göstergesi olduğunu söyleyerek "Ben Bekir'i hocamızı tebrik ediyorum. Eminim ki Bekir bir çok sporcumuza da örnek olacaktır, rehber olacaktır. Ben kendisine İtalya'da da başarılar diliyorum. Ülkemizi şan ve şerefle temsil edeceğine inanıyorum." dedi. 

Paratekvando milli sporcusu ve İtalya'da yapılacak Avrupa Paratekvando Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Bekir Akgöz, yaşadıklarını ifade ederken herkesi duygulandırdı. Akgöz, uzun uzun kendisine sahip çıkan, hocasına, kulüp yöneticilerine bakıp, gözleri doldu "Ben önce bir şey değildim. Parkta çalışan bir elemandım. Sizler bana sahip çıktınız, elimden tuttunuz. Şimdi Türkiye şampiyonu oldum. Bir yerlere geldim. İyi ki de geldim. Hocama, başkanıma, müdürüme, bana destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Bekir Akgöz'ün sporcu arkadaşları da, Bekir'in şampiyonluğu ve Avrupa'ya gitmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini, kendileri şampiyon olsa bu kadar sevinemezdik diyerek, Akgöz'ün İtalya'da da başarılı olacağına inandıklarını söylediler,. 

Karşılama ve tebrik programı hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi. 

Mahmut Coşkun


 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2019, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115