Boyabat'ta Yüzme Kursları, Düzenlenen Törenle Açıldı

Boyabat'ta Yüzme Kursları, Düzenlenen Törenle Açıldı

Boyabat ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordine edilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında öğrencilere yönelik kurs, düzenlenen törenle açıldı. 

Boyabat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordine edilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Boyabat Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda ilk etapta öğrencilere yönelik olarak düzenlenen yüzme kursu törenle açıldı. 

Kursun açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Boyabat Belediyemizin işbirliğiyle açılan kursun startını vererek Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesiyle 3 bin öğrencimiz kursumuzda eğitilerek yüzme öğreneceklerdir. 

Ben bugün, ne kadar güçlü bir millet, ne kadar güçlü bir devlet olduğumuzun şahitliğini yaşıyorum burada. Belediyemizin, devletimizin bütün imkanlarını milletimize sunuyoruz. Havuzumuz, milletimize, çocuklarımıza hayırlı olsun. Kursumuzun açılışında emeği geçen ve bundan sonra da hizmetleri olacak herkese teşekkür ediyorum"
dedi. 

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkgöz de konuşmasında, "6 yıl önce Sinop'ta yüzme havuzu olmadığı için Belediye Başkanımıza havuzu haftanın bir gününde biz de kullanabilir miyiz dediğimde Boyabat Belediyesi bize hem havuzu hemde gönüllerini açtılar ve biz de bu havuzdan faydalandık, kendilerine teşekkür ediyorum. 

Ben burada 3 bin öğrencinin yüzme öğrenmesi sürecinde kurumumuz adına elimizden gelen bütün desteği vereceğimizi ifade ediyor, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun."
dedi. 

Protokol konuşmaları sonrasında kursiyer öğrenciler havuzda yüzme ve atlama gösterilerini sergilediler. 

Program sonunda yüzme kurslarıyla ilgili hazırlanan ortak protokol Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından imzalanarak uygulamaya konuldu. 

Programa ayrıca İlçe Emniyet Müdür Vekili Dağistan Çağıran, Havuz Müdürü İhsan Öztürk, yüzme kursu öğrencileri ve diğer davetliler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115