Boyabat'ta Geleneksel Okçuluk Toyu Etkinlikleri Başladı

 Boyabat'ta Geleneksel Okçuluk Toyu Etkinlikleri Başladı

 Boyabat'ta Geleneksel Okçuluk Toyu Etkinlikleri Başladı
 

Boyabat Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen 1. Boyabat Gazanfer Okçuluk Toyu etkinlikleri başladı. 

29 Haziran 2019 Cumartesi günü başlayan ve 2 gün sürecek 1. Boyabat Gazanfer Okçuluk Toyu etkinlikleri ilçeye bağlı Çakıroğlu Mahallesi mevkinde menzil kategorisinde limitli ve limitsiz ok atışlarıyla başladı. 

Okçuluk toyu etkinlikleri öğle sonrasında ilçe merkezindeki İnönü İlkokulu bahçesinde minikler karma, genç erkekler ve genç bayanlar puta atışları ile devam edecek. Etkinliklerin sona ereceği  Pazar gününde ise büyük erkekler ve bayanların puta yarışmaları yapılacak. Yarışmalar ödül töreni ile sona erecek. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yarışmalar öncesinde yaptığı açıklamada böyle geleneksel bir ata sporumuzun Boyabat'ta düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu belirterek "İnsanlar, toplumlar ve şehirler tarihiyle, kültürüyle gelenekleriyle değerlidir. Biz de inşallah bu ata sporumuzu canlandırarak bir ilki yaşıyoruz. Bizi onurlandıran bütün hocalarımıza, sporcularımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

Organizasyonu düzenleyen Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Beşiroğlu da yaptığı açıklamada organizasyonun düzenlenmesinde kendilerine destek veren Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ye teşekkür edip "Bu gün Türkiye'nin dört bir yanından 12 ilimiz ve 12 okçuluk spor kulüplerinden 350 sporcumuz Boyabat'ta ok atarak geleneksel okçuluk sporumuzu canlandıracaklar. 

Biz Boyabat ilçesinde bir hafta boyunca okçuluk sporunun alt yapısını hazırladık, gönüllü arkadaşlarımıza eğitimini verdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda Boyabatlı okçular okçuluk toyu etkinlikleri düzenleyip bizler misafir olarak yarışmalara katılmanın mutluluğunu yaşarız diyorum. Tüm yarışmacılarımıza başarılar, Boyabat için de hayırlı olmasını diliyorum dedi." 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115