Boyabat'ta balkon egzersizi vatandaşların katılımı ile gerçekleşti

Spor antrenörleri bahçede, evdeki vatandaşlar balkondo birlikte spor yaptılar

Boyabat Belediyesi ve Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Boyabat Yarı Olimpik Yüzme Havuzu bahçesinde spor antrenörleri tarafından yapılan egzersizlere çevredeki aparman sakinleri de balkonlarından eşlik ederek "Evde kal, hareketsiz kalma, evde kal sposuz kalma" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi Boyabat Sesi Gazetesine açıklama yapan Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a geçtiği günü her yıl Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Bu yıl da yüz birinci yılını şerefle kutluyoruz, dedi.

Erdem, etkinlikle ilgili açıklamasında "19 Mayısın bir önceki günü olan 18 Mayısı, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir projesi olarak "Evde kal, hareketsiz kalma, evde kal sposuz kalma" etkinliğimizi vatandaşımıza daha çok yayma adına bu gün Boyabat Belediyemizin havuzunun ve spor kompleksinin yanında halkımızın izleyebileceği bir alanda spor camiamızın içerisindeki antrenörlerimiz egzersizler yaptırılacak.

Gayemiz, halkımızın egzersizlerle, sporu evde de rahatlıkla yapılabileceğini ve sporsuz kalmamalarının sağlıkları açısından önemini hatırlatmak ve teşvik etmektir." ifadelerinde bulundu.

İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Karate Antrenörü Zeki Murat Karakoç ta egzersiz hareketleri öncesinde "Bu süreçte çok hareketsiz kaldık, insanlarımız çok dışarı çıkamadı. Dışarı çıktığımızda da sosyal mesafeden dolayı da düzenli yürüyüşler yapamadık.

Bunun için de biz antrenörler spor egzersizleri yapıp, bu egzersizleri çevredeki apartmanlardaki vatandaşlarımızın balkonlarından tekrarlamalarını isteyeceğiz. Biraz sonrada hareketlerimize başlıyacağız. Amacımız spor bilincini vermek, bu tür sportif hareketleri her gün yapmalarını teşvik etmek, hatta alışkanlık haline getirilmesini kazandırmaktır" dedi.

Daha sonra Boyabat Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu bahçesinde müzik eşliğinde hareketlerini gerçekleştiren KarateAntrenörü Zeki Murat Karakoç, balkonlardaki vatandaşların da aynı hareketleri tekrarlaması için yönlendirmelerde bulundu. Balkonlardaki vatandaşların aynı hareketleri yapmaya çalıştıkları görülürken program sonunda herkes birbirlerine alkışlarıyla teşekkür ettiler.

Etkinliğe, Boyabat Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Müdürü İhsan Öztürk, Spor Uzmanı ve Antrenör Erkan Gür, Badminton Antrenörü Bahtiyar Atıf Köse, Veleybol Antrenörü Duygu Dilsiz de katıldıar.

-Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138