Maviş Meydan ve Toki ihalesi hakkında konuştu

Maviş Meydan ve Toki ihalesi hakkında konuştu

MAVİŞ MEYDAN VE TOKİ İHALESİ HAKKINDA KONUŞTU

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ihalesi 24 Mart'ta yapılan Sinop Meydan Projesi ilgili açıklamalarda bulundu. Maviş, meydan projesinin tamamlanıp şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkmasıyla hemşehrilerimizin daha ferah sosyal alanlara kavuşacağını Sinop turizmine önemli katkılar sağlanacağını ifade ederek, “Marka Şehir Sinop” hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini söyledi.

Maviş, Sinop Şehir Meydanı Projesi’nin her aşamasının titizlikle takip edildiğini, yoğun çabalar harcanarak bugünlere gelindiğini, 40 yıldan bu yana birçok defa gündeme getirilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen Meydan projesinin hayata geçiyor olmasından büyük onur duyduğunu,ifade etti.

Yapım Çalışmaları Hassasiyetle Yürütülecek

Milletvekili Nazım Maviş şu açıklamalarda bulundu '' Tarih kültür ve medeniyet mirası açısından çok zengin olan Sinop’ta atılacak her adımda bu medeniyet mirasının korunması esas alınıyor, bu nedenle koruma kurullarıyla yakın ilişki ve işbirliği içinde adımlar atıyoruz. Proje ile ilgili Sinop’taki paydaşların revizyon taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz, 16 Aralık itibarıyla de koruma kurulundan onay alınan projenin 24 Mart’ta ihalesi gerçekleştirildi.

Surlarımızı kaplayan ve tarihimizi gölgeleyen yapıların temizlenmesiyle turizmde Sinop’umuzun tarihi dokusunun daha görünür hale gelecek ve Marka Şehir yolunda güçlü bir adım atmış olacağız.

Sinop meydan projesi kapsamında çocuk oyun ve su oyun alanları yapılacak, çok sayıda ağaç ile meydanın mavi yeşil dokusu arasında evlatlarımızın huzur veren kahkahalarına ve yüzlerindeki tebessüme ortak olacağız. Hemşerilerimize keyifle vakit geçirecekleri sosyal alan imkanları sağlayacağız. Şehir meydanının Sinoplu hemşehrilerimiz uğrak noktalarından biri haline gelecek.Sinop’un en nadide yapılarından olan Jandarma Sosyal Tesisi, Millet kıraathanesine dönüştürülerek halkımızın hizmetine açılacak.

Toki konutlarının yapımına da değinen Nazım Maviş '' Toki tarafından Sinop'a yapılacak 317 konutun yapım işi için bütün hazırlıklar tamamlandı.12 temmuz 2021 tarihinden itibaren ihalesi yapılacak.Hak sahipleri sıcak yuvalarına kavuşuncaya kadar konunun sıkı takipçisi olacağız'' ifadelerine yer verdi.

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138