İYİ Parti İlçe Teşkilatı Belediye İhaleleri ile İlgili Basın Açıklaması

İYİ Parti İlçe Teşkilatı Belediye İhaleleri ile İlgili Basın Açıklaması

İYİ Parti İlçe Teşkilatı Belediye İhaleleri ile İlgili Basın Açıklaması

Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı Belediye İhaleleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı.İlçe teşkilatından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi


''Değerli hemşerilerimiz;

Belediyemizde her yıl yapılan “Yıllık Denetim Komisyonu” toplantısı geçen hafta tamamlandı. İYİ Parti belediye meclisi grubu olarak Boyabat Belediyesinin ihale evraklarını ve mal alımlarını inceledik. İncelemelerimiz esnasında karşımıza çıkan bazı dikkat çekici ilginç işleri halkımızla paylaşmak istedik. Bu ilginç işler ve doğrudan temin ihaleleri size açıklamaya karar verdik:

Boyabat Belediyesi satın alma yetkilileri belediye çalışanı değil de sanki bir firma temsilcisi gibi çalışmışlardır. Piyasada, 2021 yılının nisan ayında 25-30 TL karşılığında yapılan bir işi, 2019 ve 2020 yıllarında 50 TL karşılığında yaptırmışlar, bu da yetmiyormuş gibi mahya ve montaj cıvatası adıyla ihalede ayrı bir kalem açıp bir cıvataya 200 TL ödeyerek milletin parasını birilerine yedirmişlerdir.

Yukarıda açıkladığımız doğrudan temin ihale dokümanının ilginç bir yanı daha var. Bu da ne ihaleyi alan kişinin ne de diğer iki teklif mektubu veren kişilerin bu sektörle en ufak bir alakalarının bulunmamasıdır.

Eksiz oluk işi ihalesini alan kişi, başka bir meslek grubundan olduğu için işi taşerona vermiş ve bu işi başka bir firma yapmıştır.

Bir diğer doğrudan temin vakası da şudur:

Boyabat Belediyesine her ay düzenli olarak, devamlı bir kişiden çiçek alınmış. Teklifin kimisinde canlı çiçek, kimisinde yapay çiçek, kimisinde tropik çiçek, kimisinde başka bir isim yazıyor. Fiyatlar ise malum… Birinci teklif söz konusu çiçekçiye, ikinci teklif de yine bu çiçekçinin yanında çalışan elemana ait. Yani iş yeri olmayan bir kişi uydurma vergi levhasıyla ihaleye giriyor. Üçüncü teklifi veren ise Samsun’dan (S.T. isimli) bir şahıs. Boyabat’ta üç adet çiçekçi dükkânı varken neden bunlardan teklif alınmıyor da hep aynı kişiye bu iş veriliyor? Bu kişinin ayrıcalığı, diğer esnaftan farkı nedir?

Gelelim diğer bir hususa:

Belediye tarafından her ay bir lokantadan 700-800-900 kişilik olmak üzere yemek yenmiş. Bu yemekleri kim yedi? Yemekleri tam sayı çıkacak şekilde mi ayarladılar? Belediye çalışanları da bu yemekten mi yediler, tarzında sorular zihinleri karıştırıyor tabii olarak. Zira 850 kişilik yemeğin yenileceği bir lokanta ilçede mevcut değil. Şehrin merkezinde bir lokantadan her ay ortalama 800 kişinin yemek yemesi, belediyenin de bu faturaları ödemesi akla pek yatmıyor.

Bir diğer hususa geçmek gerekirse:

2014 yılında Boyabat’ımıza hizmet vermeye başlayan yarı olimpik yüzme havuzunun çatı oluklarının tamirinden yukarıda bahsetmiştik. Eksiz oluklara [oluğa] 2014’ten beri ne oldu da değişime ihtiyaç duyuldu acaba diye düşünürken bir de baktık ki yarı olimpik yüzme havuzunun pvc ve alüminyum doğramalarında da değişime ihtiyaç duyulmuş.

Elimizdeki belgeye göre bir alüminyum doğrama kapı 5500+KDV, bir pvc doğrama kapı 1100+KDV, bir pvc pencere 1100+KDV, bir merdiven 4250+KDV fiyatına yapılmış. Biz de merak ettik ve ilk kalemde yazılı olan alüminyum doğrama kapı fiyatını iyi bir pvc doğrama markası olan bir firmaya gidip konudan da hiç bahsetmeden fiyat aldık. Aynı iş ve malzeme için bize 2700+KDV fiyat verdiler.

Yine yüzme havuzu, yine pvc doğrama değişimi! Daha yapılalı 5-6 yıl zaman geçmiş olan havuzun plastik doğramaları nemden mi bozulmuş, çürümüş merak ettik.

Boyabat Belediyesi bilindiği üzere baskı beton işleri yaptırıyor. Kaldırımlar hep yeni tarz baskı beton işçiliği ile yapıldı, üzerine de güzel şekiller verildi. Buraya kadar her şey normal ancak baskı betonun 2021 fiyatı 25 TL; fakat belediye bu işi 35 TL’den aşağı yaptırmamış. Bunda da fiyat verenler belli. Firmanın yetkilisi birinci mektubu dolduruyor, firmanın ortağı ikinci teklif mektubunu dolduruyor. Üçüncü firma ise zaten bu işi yapmıyor, sadece betonu satıyor ama bu firmaya da teklif mektubu verdirmişler.

Belediye Mezbahasına kesilen hayvanları asmak için ayaklı bir askı 20 bin TL karşılığı yaptırılmış, oysa aynı vasıftaki bir et askısı internet sitelerinde 5 bin TL karşılığı alınabilmektedir.

Boyabat halkına hizmet için harcanması gereken paralar yıllardır bu şekilde yeniyor, birilerinin cebine gidiyor. Şimdi biz bu konular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kamu kaynaklarını zarara uğratan satın alma memurlarının görevlerinden azl edilmeleri gerekmektedir. Her konuda Müslümanlıktan dem vuran Akp iktidarı ve Akpli belediye yöneticilerinin ülkeyi uğrattıkları zararların artık farkına varılması ve bu yanlışlardan dönülmesi bir aciliyet arz etmektedir.

Nasıl vicdanınız el veriyor, nasıl kul hakkıyla ahirete gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyoruz lakin bir hatırlatma yapmak isteriz:

Hz. Ömer’den rivâyet edilir ki, Hayber Savaşı’nın vuku bulduğu gün Resulullah’ın (Aleyhisselam) eshabından birkaç kişi gelerek: “Filan şehit, filan şehittir” dediler. Nihayet bir kişinin yanına vararak: “Bu da şehittir” dediler. Bunun üzerine Hz. Muhammed (aleyhisselam): “Hayır! Ben onu aşırdığı bir hırka yahut yağmurluktan dolayı cehennemde gördüm.” Buyurdular.

Yine bir hadis-i şerifte Resulullah (Aleyhisselam): “Devlet malından bir hırka bile aşıran savaşta ölse dahi şehit olmaz” buyurmuştur.

Bizim tesbit ettiğimiz bu uygunsuz ve usulsüz harcamalardan ötürü sorumluluğu olanları, bu mübarek Ramazan ayında Allah’a havale ediyoruz ve takdiri siz değerli Boyabat halkına bırakıyoruz.

Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı

Not: Belediye Meclisi grubumuz yukarıda bahsi geçen ihalelerle ilgili gerekli belgeleri ve bilgiyi isteyen her kişi ya da her kuruluşla paylaşmaya hazırdır.''

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2021, 10:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

İyi partinin boyabatta çok çalışması lazım çok.pazarda, köylerde,kapı kapı dolaşması lazım.yoksa başarı gelmez yine ak parti birinci olur

Metin özgür. Kurusaray köyü kışla
Metin özgür. Kurusaray köyü kışla - 3 yıl Önce

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bir kamu kuruluşundan emekliyim. Doğrudan temin tam bir adam kayırma ve para aktarma metodu dur. Allah islah etsin.

SIRADAKİ HABER

banner115