Eker’den, Kılıçaslan’ın sözlerine tepki

Eker’den, Kılıçaslan’ın sözlerine tepki

Eker’den, Kılıçaslan’ın sözlerine tepki

CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın sosyal medyadan yayınladığı ‘bir yanda millet için canla başla uğraşan AK Parti belediyeleri, Bir yanda da ideolojik gazetelerini dağıtan CHP belediyeleri” sözlerine sert tepki gösterdi. 

Eker yaptığı yazılı açıklamada sosyal medya üzerinden polemiklere girmek istemediğini belirterek; “dünyanın başına bela olan ve halen ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçte sayın belediye başkanının sosyal medya üzerinden bu tür polemik yaratacak kutuplaştıracak söylem ve davranışlar içerisine girmesine hem üzüldüm hem de yadırgadım” dedi.

Eker; “Dünyanın gündemine giren ve hayatı felç eden pandemi de ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar kendi olanakları çerçevesinde bu virüsle mücadele ederken  CHP’li  belediyeler  iktidarın  kaybettiği belediyeleri kazanma adına yaptığı hukuksuz davranışlarla mücadele ediyor. CHP’li belediyelerin hukuktan doğan hakları, yardım çabaları sabote edilirken kendi imkanlarını seferber ederek tüm kesimlere ulaşması, halk nezdinde karşılık bulması AKP yandaşlarını ve iktidarı;  sosyal medya tetikçiliğine mecbur bıraktığı görülmektedir.  Ama bir söz vardır güneş balçıkla sıvanmaz. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın iktidarını engelleyemeyecekler, halkın gerçekleri görmesinin önüne geçemeyeceklerdir. Durağan belediye başkanı da öncelikle Durağan halkının ihtiyaçları ile ilgilensin, tarafsızlık içerisinde hizmetini yürütsün. Kendisine  sosyal medya üzerinden kutuplaştırıcı ucuz polemiklerden kaçınmasını tavsiye ediyorum. Dünyayı sarsan korona da evde kalan insanımıza dağıtılan gazete bir emeğin ürünü olup  bundan medet ummak, AKP’li belediyelerin yıllardır belediyelere, kamu kurumlarına iktidar yandaşı gazeteleri alıp, dağıttırıp faturalarının ödenmesinden daha iyidir. En azından evde kal Türkiye diyerek üretilen slogana uygun olup halkımızı evinde tutar, kültürel birikimine katkı sunar. Sosyal medyada dedikodu yapıp,  beğenmekten daha iyi bir zaman geçirmesine yardımcı olur. CHP’li belediyeler sosyal  belediyeciliğin önemini bilir ve buna yönelik adımlar atar. Zordaki vatandaşına yardımını da esirgemez hizmetini de. Bu gün Türkiye ‘de Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP’li büyük şehir belediye başkanlarımızın başlattığı yardım çalışmaları ve projeler  iktidara da yol gösterir nitelikte olması bunun en iyi örneğidir. Birlik ve dayanışmanın en üst seviyede olması gerektiği bir dönemde bu tür paylaşımlar, polemikler kimseye fayda sağlamaz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138