DEVA Partisi Sinop'ta startı verdi haftaya il başkanı belli oluyor

DEVA Partisi Sinop'ta startı verdi haftaya il başkanı belli oluyor

DEVA Partisi Sinop'ta teşkilatlanıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin; "Sinop'ta teşkilat kurmak üzere önümüzdeki hafta kurucu il başkanını atamış olacağız" dedi,

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sinop'ta teşkilat çalışmalarına düzenlenen basın toplantısıyla start verdi.

Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisinin Genel Merkez Yöneticileri Yeşil Mavi Restaurantta basın toplantısı düzenledi. Program da partinin teşkilatlanma yapısı ve süreci hakkında genel bilgiler verildi.

Toplantı da konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin, Temmuz sonuna kadar teşkilatlanmanın tamamlanacağını söyledi. AK Parti’den bir dönem Çankırı Milletvekilliği de yapan Şahin, konuşmasının devamında ise 45 gün içerisinde 81 ilde teşkilatlanmayı bitireceklerini ifade etti.  İdris Şahin Eylül ayında ilk kongrenin yapılacağını vurguladı.

Konuşmasına: “Bu coğrafya ülkenin çimentosudur. Genel başkanımız Ali Babacan ve tüm fertleri adına Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'a selamlar olsun" diyerek başlayan İdris Şahin: "Partimiz 9 Mart 2020 tarihinde kuruldu. 11 Mart’ta da tanıtım toplantısını yaptık. Aynı gece pandemi süreci başladı. Bu süreçte de covid teşhisi konuldu. Her şeyin başı sağlık denerek bizim teşkilatlanmamızda da gecikmeler oldu. Partimizde geçmişte siyaset yapmış olan kişi sayısı 20-25 kişi. İlk defa siyasete giren veya sadece okullarında ders olarak görmüş ve sandığa giderek tercihi yapmış isimlerden oluşuyor. Kahir ekseriyetimiz ülkemizi 18 yıldır ülkemizde siyaset yapan partide yer alan kişileriz. Dış ülkelerde ülkemizi örnek teşkil edebilecek ve kendilerinin de uzak doğu ve Asya’da gururla ülkemizi temsil etmiş bir isimle ali babacanla yola yürüyoruz. Türkiye'nin son 15 yılda yaşadığı en büyük ataklarda bu krizlerin ülkemizi teğet geçmesini sağlayan kişidir 12 bin dolar gayri safi milli hasılaya ulaştıran ekiple birlikteyiz. O dönemin SGK başkanı müsteşarı yine bünyemizde, Londra büyük elçiliği, MİT müsteşarı, Gazi üniversitesinde Prof. olan Arzu Kılıçdar kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Hasan Canpolat Sivas, Denizli Valiliği, içişleri bakanlığında müsteşar ve ASELSAN’da görev yapmıştır. 

SİNOP'TAKİ DESTEK BİZİ MUTLU EDİYOR

2002 yılında yola çıkarken insanı yaşat ki devleti yaşat felsefesiyle yola çıktık. 28 Şubat’ta zulüm gören bu dönemin mağduru olan okuduğu bir şiir den dolayı mağdur olan mahpus olan bir siyasi iktidarla yola çıktık. Ama 2002’de var olan özgürlüklerin ekonomik refahın daha da gerisine geldik. Bir vicdan azabı çekiyor muhasebe yapıyoruz mutlaka bu ülkenin özgürlükleri atılımı tekrar başarabilmek için güçlü Türkiye ideali için yola çıktık. Kendi içinde öz eleştiri yapmak ve yarasına tuz basmak ve yola revan olmak adına bu hareketin içinde yer aldık. Başarılarla dolu bir geçmişi olan ali babacan ve ekibinin önünde pırıl pırıl bir geçmiş var bal tutup bal bulaştırmayan insanlardan oluşmuş bir ekip le yola çıktık. Rabbım bu noktada milletimizin teveccühünü bize gösterdi. 90 bin e yakın gönüllü destek veren binlerce on binlerce vatan evladına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor ama Sinop’ta ki bu destek te bizi mutlu ediyor 13. Bölge olarak  teşkilatlanma başladığında bu talep bizi mutlu etmiştir. Ali beyin olgun kişiliği ve Türkiye'nin sorunlarını ortaya koyması ortak akıl şeffaflık sürdürülebilir kalkınma demokrasi ve adalet diyoruz" dedi.

HAFTAYA SİNOP İL BAŞKANINI ATAMIŞ OLACAĞIZ

Sinop'ta önümüzdeki hafta kurucu il başkanı atamasını yapacaklarını dile getiren Şahin: "Sinop'ta kurucu yetki vereceğimiz üç arkadaşımız ile toplamda altı ismi partimize davet edeceğiz. Sinop'ta teşkilat kurmak üzere önümüzdeki hafta kurucu il başkanını atamış olacağız. Ben inanıyorum ki görev yereceğimiz arkadaşlarımız 57 plakanın şanına yakışır şekilde partimize, Sinop'a en güzel hizmetleri yapacaklardır.  Ben inanıyorum ki Sinop kendisine yakışanın, ilmin, bilimin, aydınlığın temsilcisi olan, ötekileştiren değil birleştiren, ayrıştıran değil, bütün Türkiyeyi bütünleştiren Ali Babacan'ın Sinop'tan da büyük destek alacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Basın toplantısına İdris Şahin'in yarısına; Emekli Vali Hasan Canpolat, Kadın Politikaları Başkanı Arzu Kılıçlar, Kurucular Kurulu Üyesi Esra Aygün, Kurucular Kurulu Üyesi Bünyamin Ünlü ile Sinop'ta teşkilat çalışmalarını yürüten Sinoplular katıldı. 

-VİTRİN HABER 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2020, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138