CHP Boyabat İlçe Kongresi yapıldı

CHP Boyabat İlçe Kongresi yapıldı

Boyabat'ta, tek liste ile gidilen CHP Boyabat İlçe Kongresinde mevcut başkan Murat Sezer, yeniden seçildi. 

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayan programda Divan Başkanlığına seçilen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın yönetiminde tek liste ile gidilen seçimde delegelerin tamamının oyunu alan mevcut başkan Murat Sezer, güven tazelerken yönetim kurulu asil üyeliklerine Hasan Sıdkı Mor, Şakir Özdemir, Nail Ayrancıgil, Saadettin Külcü, Mustafa Otkun, Mustafa Hakan Açıkgöz, Hüseyin Çeltikçi, Bayram Şeneloğlu, İhsan Ünlü, Ali Kara, Mehmet Alarslan, Mehmet Çetinkaya seçildiler.

Yeniden başkanlığa seçilen Murat Sezer, bu güne kadar çalışmalarında kendisine destek veren yönetimi ve yönetim dışındaki partililere ile yeni dönemde de çalışmalarında kendilerine destek olacak herkese teşekkür etti.

Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde CHP Sinop İl Başkanı İnan Yüksel, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve CHP Kastamonu Milletvekili söz alarak kongrenin hayırlı olması ve başarı dileklerini içeren konuşmalar yaptılar.

 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kongredeki konuşmasında Sinop'tan Türkiye'ye bir mesaj olsun diye söylüyorum; geleceğin iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. dedi. Karadeniz sözlerine devamla "Artık insanlar bu iktidardan bıktı. Tek adamın yönettiği bir ülkede çok değerli insanlar varken, bu ülkeyi ben yönetiyorum, benim dediğim olur. Benim damadım bakan olur, kızım vakıf başkanı olur, oğlum iş adamı olur, çevremdeki herkes kalkınır deyip te üniversiteyi bitirip te iş bulamayan yüzde yirmi yedilik bir genç kısım varsa, işçi maaşıyla emekli maaşıyla geçinemeyen, Türkiye'de sekiz milyon işsiz varsa yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.

Bizlerin şuan yapması gereken tek şey, çalışmak, çalışmak ve çalışmaktır. Hani diyorlardı ya 'Türkiye'yi koalisyonlardan kurtaracağız' diye, ama şu an ülkemizi ittifaklara mecbur ettiler. Belki de bu ittifaklar hepimiz için hayırlı olur. Türkiye'nin gerçeklerini görmek anlamında sağı, solu, ortası bir araya geldi. Önümüzdeki süreçte bu ciddi çalışmalarımız neticesinde Sinop'tan Türkiye'ye bir mesaj olsun diye söylüyorum; geleceğin iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Tabii ki tek adam sistemiyle değil, güçlü bir parlamenter sistem ile iktidar olacağız. Biz ülkemizi ortak akılla yönetmek istiyoruz. Ortak akıl bir kişinin aklı değil herkesin aklına danışılarak elde edilecek. Bir kişinin aklı belki çevresini zengin etmeye yeter ama bu ülkeyi yönetmeye yetmez." dedi.

Türkiye'de yaşayan dört milyon Suriyelinin artık ülke sorunu haline geldiğine de değinen Karadeniz "Türkiye'de insana, bireye verilen değer, Türkiye'de yaşayan dört milyon Suriyeli'ye verilen değerden çok daha az. Sizlerin verdiği vergilerle her Suriyeli'ye kişi başına 126 lira para ödüyoruz. Ülkemizde misafir olarak kalan Suriyeliler ev sahibinin de üstüne çıkıp, ülkemizin insanı misafir duruma düşüyorsa, artık 'dur' dememiz lazım diyorum. Dört milyon Suriyeli 2019 yılında 450 bin çocuk doğurmuş. Türkiye'de sekseniki milyon vatandaşımızın 2019 yılında doğurduğu çocuk sayısı bir milyon iki yüz bin. Bizde her yıl doğum oranı düşerken Suriyeliler de artıyor. Önümüzdeki 3-4 yıl sonra bizim çocuklarımızdan çok Suriyeli çocuklar doğacak. Bu korkunç bir şey.

Seçmen önceki yıllarda nasıl olsa Chp kazanamıyor oyum boşa gitmesin diye başka partilere oy veriyor ya da oy vermeye gitmiyordu. Ama geçtiğimiz yerel seçimlerde gördü ki oy verdiği zaman kazanıyor. Artık seçmen uyandı. Önümüzdeki genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu iktidara dur diyecek bir seçmen kitlesi var. 

Ben kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Partinin her kademesin hizmet etmiş ve hizmet edecak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Kongreye ayrıca CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, Durağan CHP İlçe Başkanı Emin Adıgüzel, Saraydüzü CHP İlçe Başkanı İsmail Yayıkcı, CHP Sinop Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, CHP Boyabat Kadın Kolları Başkanı Şenay Sezer, İYİ Parti Boyabat ilçe temsilcileri ve partililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2020, 18:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Avşar Obası
Avşar Obası - 4 yıl Önce

Susmayı tercih ediyorum

BOYABAT'LI
BOYABAT'LI - 4 yıl Önce

SİNOP GENELİNİN SEÇİLMİŞ BİR VEKİLİN YANINDA AYAK AYAK ÜSTÜNE ATMAKTA NEDİR SAYGIYI YİTİRMİŞ BUNLAR ARTIK.. SÖYLENECEK BİRŞEY YOK

Bbs
Bbs - 4 yıl Önce

Hepside yaşlı gurtmu ne

SIRADAKİ HABER

banner115