Boyabat Ülkü Ocakları'ndan Alparslan Türkeş'i anma etkinlikleri

Boyabat Ülkü Ocakları'ndan Alparslan Türkeş'i anma etkinlikleri

Alparslan Türkeş'in vefatının 24.yılında Boyabat Ülkü Ocakları tarafından anma etkinlikleri düzenlendi.

Alparslan Türkeş'in vefatının 24.yılında Boyabat Ülkü Ocakları tarafından ilçe merkezindeki billboardlara afişleri yapıştırılırken Türkeş'in büyük boy posteri de Boyabat Kalesi surlarında yer aldı.

Boyabat Ülkü Ocakları Başkanı Kerim Yener, gazetemize yaptığı açıklamada; Alparslan Türkeş'in hayatı Türk Milliyeçiliği ve ülküsü için verdiği mücadelelerden bahsetti.

Yener, açıklamasında, "Yıl 1860 Orta Anadolu'da, Kayseri'nin, Pınarbaşı ilçesi'nin Yukarı Köşkerli Köyünde meskun Avşar Obalarından Koyunoğlu ailesi bir toprak meselesi yüzünden kavgaya girişince Sultan Abdülaziz'in fermanıyla Kıbrıs’a sürgün edilir.

Yıl 1917 ve Kasım’ın 25'i, öğle vakti.. yer, Lefkoşe. Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade sokağı 13 numaralı mütevazi evde, Kıbrıs’a yerleşen Koyunoğlu soyuna mensup Tuzlalı Ahmet Hamdi Bey ve esi Fatma Zehra Hanimin Ali Arslan adını verdikleri oğulları dünyaya gelir.

Şâirin öz yurdunda garipsin, özyurdunda parya dediğince tutuklanır Türkçüler... Devrin dalkavuk iktidarının uyduruk nedenlerle açtığı Türkçülük-Turancılık Davası baslar. Türkçüler tabutluklara atılırlar, işkencelere uğrarlar. Türkiye'de Türk Milliyetçisi olmanın bedelidir bu... Genç Üsteğmen Alparslan Türkeş’te bunlar arasındadır. 20 Ekim 1944'te kendisini "vatan hainliği" suçlamasıyla sorgulayan mesnetsiz Savcıya "Diğer sanıklar gibi bana da vatan hainliği isnat edilmiştir. Bunu şiddetle redderim. Ben yeryüzünde her şeyden çok milletimi ve vatanimi severim." diye haykırır. Ancak mahkeme tarafından, 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılır ve bir yıldır hücre hapsi yattığı için tahliye edilir. Kendisine verilen cezada daha sonra Askeri Yargıtay tarafından bozulur ve 2. numaralı mahkemede beraat eder. Bu onun Türk Milliyetçisi olduğu için zindanlara ilk atilisidir ve son olmayacaktır. Ülkücü olmak çileye talip olmaktır, nimete, ikbale değil. O da Türklük Ülküsü için zaman zaman şiddeti artan çileyi bir ömür boyu bir an bile tereddüt etmeksizin ve yakınmaksızın, çekmiş ve çile çekmeyi şeref bilmiştir.

4 Nisan 1997 yılında hayata göz yuman Başbuğ Alparslan Türkeş 'i rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerinde bulundu


Boyabat Ülkü Ocakları

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021, 19:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 3 yıl Önce

Kerim Başkan yolun açık olsun...

SIRADAKİ HABER

banner115