Başkan Uğur Giresun güven tazeledi

Başkan Uğur Giresun güven tazeledi

Başkan Uğur Giresun güven tazeledi

AK Parti Sinop 7. Olağan Kongresinde mevcut başkan Uğur Giresun güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop 7. Olağan Kongresi Korucuk Mahallesindeki yeni spor salonunda büyük bir katılımla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da canlı bağlantıyla kongreye katılarak konuşma yaptı.   

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ile AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanı Uğur Giresun birlikte salona girerek coşkulu kalabalığı selamladığı kongre, divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Başkanlığını Kırşehir Milletvekili ve Sinop İl Koordinatörü Mustafa Kendirli gerçekleştirirken, divan üyeliklerini ise Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin ve İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al yaptı. 

SİNOP BELEDİYESİNE SİTEM
Kongrede selamlama konuşması yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, konuşmasının başında Sinop Belediyesine sitem etti. Kongreye katılanların salona gelmek için kullandıkları yolun çamur içinde olmasından dolayı  özür dileyen Başkan Giresun: "Sizleri bu çamurlu yoldan getirmek istemezdik. Belediye başkanımızla geçen hafta ve bu hafta yaptığımız görüşmelerde bu yolun bitirileceğini söylemişti, ama maalesef bu yolu bitiremediler. Takdiri sizlere bırakıyorum. Bu konuda hepinizden özür diliyorum" dedi.

EN BÜYÜK DUAM MAHCUP OLMAMAKTI
13 Aralık 2018 tarihinde Sinop İl Başkanı olarak görevlendirildiğini hatırlatan Başkan Giresun, göreve başlarken en büyük duasının Başkan Erdoğan, genel merkez, teşkilat ve Sinoplulara mahcup olmamak olduğunu söyledi. Giresun: "Bu mahcubiyeti yaşamamak için; bizimle aynı derdi ve aynı sevdayı taşıyan yol arkadaşlarımızla birlikte, bu süreçte gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Göreve başladığımız ilk andan itibaren teşkilatımızın tüm kademeleriyle birlikte, 31 Mart Yerel Seçimlerine odaklandık. Aday belirleme sürecimizin ardından 3 ay gibi kısa bir sürede, seçim çalışmalarımızı büyük bir heyecan ve yoğun bir tempoyla icra ettik. Sabahın ilk ışıklarından, gecenin geç saatlerine kadar bazen işlek bir caddede, bazen bir köy evinde, bazense bir kahvehanede hemşerilerimizle buluştuk, şehirlerimizin geleceğine dair hayallerimizi anlattık ve hepsinden kıymetlisi onları dinledik, dertleriyle hemhal olduk. Uykusuz kaldığımız her günün yorgunluğunu, insanımızın yüzündeki tebessümle unuttuk. 

HER GÜNÜN SONUNDA YARINI PLANLADIK
Şehrimizin mutluluğuna gölge düşüren her problem için çözümler sunduk, projeler geliştirdik ve sahadan bir an olsun ayrılmadık. Seçim süreci boyunca, her günün sonunda yarını planladık, uyandığımız her sabaha heyecan ve umutla başladık. Belediye Başkan Adaylarımız ve teşkilatımızla birlikte, başarılı, etkin ve yoğun bir tempoyla geçen 31 Mart yerel seçimlerinde, Sinop merkez ve Ayancık ilçemizde arzu ettiğimiz sonuca ulaşamasak da, 8 ilçemizin 7’sini Ak Belediyecilikle buluşturarak tarihi bir başarıya imza attık. Ayrıca 21 İl Genel Meclis Üyesinden 18’ini kazanarak, il genel meclisi oy oranı bakımından da Türkiye’de AK Partimizin en fazla oy aldığı üçüncü şehir olduk. Sayın Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş başta olmak üzere; bu başarıda pay sahibi olan Mahalle başkanımızdan, yönetimlerimize, belediye başkanlarımızdan meclis üyelerimize, kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza, ilçe başkanlarımızdan sandık müşahitlerimize kadar tüm yol arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

SİNOP'UN GELECEK 50 YILINI PLANLIYORUZ
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, kesintisiz icraat dönemini fırsat bilerek, Sinopluların refahını en üst düzeye çıkarmak için birbirinden kıymetli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Giresun sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize oy versin vermesin, her bir vatandaşımıza karşı kendimizi sorumlu hissederek; ulaşımdan sağlığa, turizmden eğitime, teknolojiden sanayiye, tarımdan spora kadar pek çok alanda Sinop ve ilçelerimizi tarihi yatırımlarla buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz. Bugünse, Meydan projemizle, çevre yolu projemizle, cezaevi ve kale surları restorasyon çalışmalarımızla, TOKİ projemizle ve devam eden diğer tüm yatırımlarımızla birlikte; şehrimizin sadece bugünü değil gelecek 50 yılını hep birlikte planlıyoruz. İnşallah bu büyük projeler tamamlandığında, Sinop’umuzun çehresi değişecek, turizm değeri kat ve kat artacak ve bölgesinin çekim merkezine dönüşecektir. Bu büyük hedefleri gerçekleştirmek de inşallah bu salonda bulunan ak kadrolara nasip olacaktır" diye konuştu.

MAVİŞ: HER BAŞARIYI SİZLERLE KAZANDIK
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş bu zamana kadar emeği geçen tüm il başkanları ve milletvekillerini isim isim sayarak kendilerine teşekkür etti. 

Diğer ilçe, belediye başkanları ve tüm parti organlarında daha önce görev yapan teşkilat mensuplarına şükranlarını sunan Maviş: "Her başarışı sizlerle başardık. Son seçimde Sinop'un 8 tane ilçesinin 7'sini AK Parti belediyeciliği ile tanıştırdık. 2004’ten buyana girdiğimiz seçimlerde en çok belediyeyi aldık. 21 il genel meclis üyesinin 18’ini AK Partili arkadaşlarımızdan oluşturduk. Türkiye genelinde il genel meclisi oy oranı itibariyle 51 ilin içerisinden Rize’den, Adıyaman’dan sonra Sinop 3’üncü oldu. Bu başarıyı sizlerle elde ettik. Bu başarının fatihleri, bu başarının kahramanları sizlersiniz. Tıpkı Evliya Çelebi’nin, Katip Çelebi’nin, İbn-i Batuta’nın  güzelliği ile övündüğü Sinop’ta yaşamış ve Sinop’u bize bırakmış olan Seyyid Bilal, Sarı Saltuk, Gazi Çelebi, Emir Gazi Tayboğa gibi çalıştınız gayret ettiniz ve bu başarıyı hep birlikte elde ettik. Şimdi bu başarının kahramanlarına bu kürsüden bir kere daha teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir konuşmasında Sinop teşkilatındaki birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi. 

Kandemir: "Önümüzde 2023 seçimleri var, zor bir dönemeçten geçeceğiz biliyoruz. Karşımızda başka mihraplar ile yol alabilir miyiz diye düşünen bir muhalefet anlayışı var. Katil ile maktülün adeta birbirine karıştığı bir dönemde biz hakkın, hakikatin yanında duranlar, bu işin mücadelesini verenler olarak gayret gösterecek mücadele edeceğiz. Sinop’ta muhteşem bir hava var. Müthiş bir birlik beraberlik var, ben gerçekten çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da kongreye canlı olarak bağlanarak, coşkulu kalabalığa hitap etti. Kongrede ayrıca Sinop genelindeki yatırımları konu alan video gösterimi de sunuldu.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Yapılan konuşmalar ardından faaliyet ve gelir-gider ve hesap raporları okunarak oylandı, daha sonra seçimlere geçildi. Kongreye tek liste olarak giren AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun oyların tamamını alarak tekrar başkan seçildi. 

Giresun başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: "Ali Rıza Aydın, Bekir Kaya, Bircan Kocatepe, Cemalettin Koca, Cevdet Al, Davut Bayra, Demirhan Demirkol, Ercan Akbaş, Erhan Taban, Ersin Yaman, Fatma Şekeryapan Göksu, Ferhat Ersan, Göksel Demirel, Güryay Güzel, Halime Zurnacı, Halit Tuna Açıköz, Hasan Özcan, İsmail Kalemtaş, İsmail Tekin, Kader Güner, Mesut Koçak, Mete Bal, Mustafa Ercan, Mustafa Urhan, Mücahit Taha Can, Necip Tekin, Nihal Üçüncüoğlu, Nurgül Arslan, Nuriye Çetinkaya, Osman Demirtaş, Ömer Faruk Çakıcı, Serdar Sever, Serkan Pak, Sevim Urhan, Sibel Özcan, Süleyman Yazıcı, Talih Kozanoğlu, Yasemin Taş ve Ziyattin Özcan. 

Kongreye; Çankırı Milletvekili Salim Civitoğlu, 23. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Genel Merkez Karadeniz Koordinatörlerinden Yahya Çelik, MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, eski il başkanları Dursun Demirel ve Ali Çöpcü, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

-Vitrin Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115