Barış Karadeniz İklim Zirvesine katıldı

Barış Karadeniz İklim Zirvesine katıldı

CHP’li Karadeniz iklim zirvesine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İskoçya’da düzenlenen BM İklim Zirvesi COP26'ya katıldı.
  
CHP Sinop Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, bu yıl İskoçya Glasgow'da 193 ülkenin katılımıyla düzenlenen BM İklim Zirvesi COP26'ya katıldı.  

Dünyada süregelen iklim değişikliğine ilişkin ülkelerin nasıl bir yol izleyeceğinin masaya yatırıldığı zirve 31 Ekim'de başladı 12 Kasım'da sona erdi.  

COP26'dan dönen Sinop Milletvekili Barış Karadeniz zirveye yönelik açıklamalarda bulundu. Geleceğimiz için her bireye önemli sorumluluklar düştüğünü belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, daha yeşil bir geleceğe kavuşmanın ancak birlikte mümkün olacağını söyledi. Karadeniz; “'Son yıllarda özellikle küresel ısınmayla karşımıza çıkan iklim değişikliği Dünya'da etkisini günden güne hissettiriyor. Teknolojinin gelişimiyle birlikte devasa boyutlara ulaşan sanayileşme ne yazık ki beraberinde kirliliği de getiriyor. Bugün araçlarımızın karbon salınımından tutalım da yanlış atık yönetimine kadar her bir faktör geleceğimize zarar veriyor. BM öncülüğünde imzalanan anlaşmayla özellikle insan kaynaklı çevresel kirliliklerin iklim üzerindeki etkilerini kabul ederek atmosferdeki zararlı gaz oranını düşürmeyi ve bu salınımın olumsuz etkilerini en aza indirgemeyi planlıyor. Geleceğimiz için her birimize büyük sorumluluklar düşüyor, daha yeşil bir geleceğe kavuşmak ancak birlikte mümkün. Ülkemizi temsilen katıldığımız COP26'da alınan kararlar ve yükümlülüklerin yeşil ve daha yaşanabilir bir gelecek getirmesini diliyorum” dedi. 

-Vitrin Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
y.hizmetli
y.hizmetli - 2 yıl Önce

sayın vekilim yardımcı hizmetliler içinde bir çalışma yapsanızda bizde gih kadrosuna geçsek 2005 den beridir mevcut iktidar ve malum sen sendikası bizleri oyalıyor.ilgilenirseniz 144 bin yardımcı hizmetli size minnattar olur.

SIRADAKİ HABER

banner115