Babacan: Sinop'un sorunlarını çok iyi biliyoruz

Babacan: Sinop'un sorunlarını çok iyi biliyoruz

Babacan: Sinop'un sorunlarını çok iyi biliyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Biz Sinop’un sorunlarını çok iyi biliyoruz. Ayancık-Türkeli Yolu çileye dönmüş durumda. Karadeniz Sahil Yolunun İstanbul’a bağlanması projesi çok yavaş gidiyor" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. olağan genel kuruluna katılmak üzere Sinop'a geldi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sinop İl Kongresi'ne katıldı.

Sanayi mevkiinde karşılanması ardından parti otobüsünden Sinopluları selamlayan Babacan, daha sonra genel kurulun yapıldığı Kültür Merkezi Salonu'na geçti.

SİNOP KAMU YATIRIMLARINDAN YETERİNCE FAYDALANAMIYOR

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Birhan Yalçın, katılımcıları selamlayarak Sinop'un sorunlarını dile getirdi.

Sinop'un kamu yatırımlarından yeterince faydalanamadığını öne süren Başkan Yalçın, Karadeniz Sahil Yolunun devamı olan Sinop-Ayancık-Türkeli yolunun yapılamadığını söyledi.

Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Sinoplular olarak sahip olduğumuz potansiyelin farkındayız. Ancak kamu yatırımları eksik ve yetersiz. Sinop kalkınmada öncelikli bölge olmasına rağmen, girişimcilerimiz yatırım teşviklerinden yeterince yararlanamamaktadır. Yatırımlar arzu edilen seviyede olmayınca istihdam sorununa kalıcı çözümler bulunamamaktadır. Dolayısı ile en başta gelen sorunlar arasında işsizlik, genç işsizlik gelmektedir. Bunun sonucu olarak büyük şehirlere göç dalgası yaşanmaktadır. İlimizin sorunları arasında bir diğeri de bazı ilçelerimiz arası ulaşım sorunudur. Sinop ve çevre illerinin umutla beklediği Karadeniz Sahil Yolunun devamının İstanbul yoluna bağlanmasına ilişkin hiç bir somut adım atılmamıştır".

İl Başkanı Birhan Yalçın'ın konuşmasının ardından sahneye gelen Genel Başkan Babacan'a Başkan Yalçın Sinopspor atkısı hediye etti.

GENÇLER GELECEK KAYGISI DUYUYOR

Salonu dolduran partililere seslenen Babacan, Türkiye'de gençlerin gelecek kaygısı duyduklarını söyledi.

DEVA Partisi olarak iktidara geldiklerinde devlet kurumlarına girişlerde mülakat sistemini kaldıracaklarını ve liyakati esas alacaklarını dile getiren Babacan, "Bu ülkede üniversite birinci sınıfa başlayan bir genç dört yıl sonra mezun olduğunda iş bulamayacağı karamsarlığını yaşıyor. Biz parti olarak gençlerin yarınlara olan umutlarını yeşertmek istiyoruz. Parti programımızda da yer aldığı gibi görevi üstlendiğimiz zaman devlet kurumlarına işe girişlerde mülakatı kaldıracağız. Eş, dost, akraba ilişkileri son bulacak. Liyakat esasına göre gençlerimiz yarınlarına umutla bakacak. Artık bu ülkenin gençleri göç ederek dışardan imkanları kovalamamalı. Bizim hedefimiz devleti gençlerin hizmetine sunmak" dedi.

SİNOP'UN SORUNLARI VAR

Babacan, Sinop'un sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, özellikle Sinop-Ayancık-Türkeli yolunun çileye dönüştüğünü dile getirdi.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Sinop’un sorunlarını çok iyi biliyoruz. Sinoplular büyük şehirlere göç ediyor oradan da yurt dışına gitme peşindeler. Biz Sinoplu gençlerimizin her türlü desteği sağlayacağı parti Deva Partisi olacağız. Sinop’un sorunları var; Ayancık-Türkeli Yolu çileye dönmüş durumda. Karadeniz Sahil Yolunun İstanbul’a bağlanması projesi çok yavaş gidiyor. Yol yapmakla övünenlerin yeteri kadar Sinop’a yatırım yapmadığı ortadadır. Sinop gümrüğü işlevsiz durumdadır. Bu limandan aktif bir şekilde yararlanmak çok önemli ama gerektiği gibi kullanılamıyor. Ama bunların hepsini düzelteceğiz. Sinop’ ta buğdaydan, mısıra kadar her şey üretilebilecekken bugün gübre, ilaç, yem, mazot fiyatları maliyetler arttığı için üretim zorlaştı; çiftçimizin de Devası olmak için geliyoruz. Sinop;  tarih ve kültür şehri. Boyabat Kalesi, Erfelek Şelalesi, Ayancık İnatlı Mağarası Sinop’ un ülkemizde yeteri kadar tanıtılabildiğine inanmıyoruz. Sinop’ un eşsiz kültürüne yakışacak kadar Sinop’u tanıtmalıyız. Arkadaşlarımızla ülkeyi devretme yetkisini ele aldığımızda illerimiz, ilçelerimiz, köylerimizle ilgili gerekli atılımları yapacağız. Sinop’un Devaya Devanın Sinop’a ihtiyacı var. Adalet için, özgürlük için yola çıktık, ayrıştırmayacağız, hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız artık Sinop’ un, Türkiye’nin Devası var, biz hazırız"

Genel kurul ardından İl Başkanı Birhan Yalçın, Genel Başkan Babacan'a Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan daha sonra patisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi ve esnaf ziyaretinde bulundu.

DEVA Partisi Sinop 1. olağan genel kurulunda İl Başkanı Birhan Yalçın başkanlığında oluşan yönetimde ise şu isimler yer aldı; R. Mert Özcan, Sertaç Ercan, İlknur Özsoy, Zübeyda Ural Doğan, Oya Asak, Zafer Güdü, Hakan Er, Hasan Gördük, Ayşegül Bahadır, Çağrı Çal, Tamer Birincioğlu, Suat Işıksalan, Mustafa Taşkın, Dilek Ünal, Polat Akyüz, Derya Dirice, Birol Günaydın, Elif Kuru, Baver Taraman, Ahmet Alkan.

-Vitrin Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115