Ali Babacan Sinop'a geliyor!

Ali Babacan Sinop'a geliyor!

Ali Babacan Sinop'a geliyor!

DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, 21 Kasım 2020 Cumartesi yapılacak olan olağan il kongresine Genel Başkan Ali Babacan'ın da katılacağını söyledi. 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, Cumartesi günü düzenlenecek olan il başkanlığı 1. olağan genel kurulu öncesi basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında gerçekleşen toplantıda konuşan İl Başkanı Birhan Yalçın, gündeme dair açıklamalarda bulundu, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
DEVA Partisinin şu an itibariyle 77 ilde teşkilatlandığını kaydeden Birhan Yalçın, 23 ilde 1. olağan il kongrelerinin de bitirildiğini söyledi. Yalçın: "Allah nasip ederse, 10 Aralık 2020 tarihine kadar 41 il kongremizi tamamlayarak, DEVA partisi seçimlere katılma kriterlerini gerçekleştirmiş olacaktır. Bundan sonraki süreçlerde de İl kongrelerimiz hızlı bir şekilde devam edecektir" dedi. 

Sinop'taki teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yalçın: "Sizlerin de, bildiğiniz gibi, bu kapsamda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13. Bölge Komisyon Başkanı Sayın İdris Şahin Genel Merkez yöneticilerimiz ile birlikte 6 Haziran 2020  tarihinde Sinop İlimizi ziyaret etmişler, bu ziyaret sonrası, Partimizin Deva partisi.org sitesinden, Sinoplu hemşerilerimizin yapmış olduğu müracaatlar sonucunda, Sinop’tan 7 kişi olarak Genel Merkeze davet edildik. Uzun süren görüşmeler neticesinde, Sinop Kurucu İl Başkanlığı Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından, şahsıma tevdi edilmiştir" diye konuştu.

BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ
Birhan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: "Partimizin 9 Mart 2020 tarihinde kuruluşundan hemen sonra 11 Mart 2020 tarihinde, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından, 83 milyon vatandaşımıza sunulan parti manifestosunda, bir bölümünü dikkatlerinize sunmak istiyorum. Genel Başkanımız sayın Babacan manifesto konuşmasında 'Birleştirici, kapsayıcı ve umut veren bir siyaset üreteceğimizi, kutuplu siyasete bulaşmayacağımızı, çoğulcu siyaseti esas alacağımızı, iş birliğine açık olacağımızı, ilke ve değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğimizi, çözüm odaklı hareket edeceğimizi, ortak aklı esas alacağımızı,  milletimize şimdiden beyan ve taahhüt ediyoruz' demektedir. Parti manifestomuz tabi ki bu satırlardan ibaret değildir. Ancak bu satırlar çoğulculuğu esas alan bir yönetim anlayışının en açık ifadesidir. 

ÜLKEMİZ ZOR BİR SÜREÇTENG EÇİYOR
Ülkemiz çok zor bir süreçten geçmektedir. İçeride yaşanan derin ekonomik sıkıntılar, demokrasimizin aldığı yaralar, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğünde korku ikliminin hüküm sürmesi, Hukukun yerle bir oluşu, işsizliğin giderek artan bir grafik çizmesi, umudun yerini umutsuzluğun alması, Uluslar arası ilişkilerde yaşanan açmazlar, maalesef bugünümüzü ilgilendirdiği gibi geleceğimizi de ilgilendirmektedir. Ülke genelindeki sorunlarımızın, belki, daha çoğu maalesef ilimiz genelinde de hüküm sürmekte, başta esnafımız ve iş çevrelerimiz olmak üzere, her alanda ekonomik sıkıntılar ilimizde de had safhalara ulaşmaktadır. İşsizlik ise İlimizde maalesef, Türkiye ortalamalarının üzerinde seyretmekte, buna bağlı göç hareketliliği giderek ivme kazanmaktadır. Tüm bunlara rağmen, gerek ülkemiz ve gerekse Sinop’umuz adına, umutsuzluğa yer yoktur. Her derdin bir Devası mutlaka vardır. Bu bağlamda, Türkiye’nin DEVA’sı Hazır, Sinop’un DEVA’sı hazırdır" 

GENEL BAŞKAN BABACAN GENEL KURULA KATILACAK
DEVA Partisi Sinop İl Kongresinin Cumartesi günü yapılacağını hatırlatan DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, "21 Kasım 2020 Cumartesi günü 1. Olağan Sinop İl Kongremizi gerçekleştireceğimizi belirterek, kongremiz hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Hemen belirteyim ki, partimizin çok değerli Genel Başkanı Sayın Ali Babacan Sinop İl Kongremiz nedeni ile, ilimizi onurlandıracak, bizlerle ve Sinoplularla bir araya geleceklerdir. 

GENEL KURULA TÜM SİNOPLULARI BEKLİYORUZ
Bu konuda hazırlanmış bulunan programımızı da, siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile tüm Sinoplu vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Programımıza göre, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve beraberindekiler, 21 Kasım 2020 Cumartesi günü saat 15.50’de Küçük sanayi Çarşısı karşısı Opet İstasyonu mevkiinde karşılanacak, buradan İl Kongremiz için Sinop Kültür Merkezine geçilecektir. Genel Başkanımız yine Kültür Merkezinde saat 17;10'da STK ve Meslek Odaları temsilcileri ile toplantı yapacaktır. Saat 18. 00 itibariyle Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan Kaleyazısı Mahallesi, Sakarya Caddesi başından itibaren esnaf ziyaretlerinde bulunacak, Alaaddin Camii karşısında bulunan DEVA Partisi Sinop İl Başkanlığı binamızın da, Sayın Genel Başkanımız tarafından açılışı yapılacaktır. Basın toplantımıza katılımınız nedeni ile, bir kez daha teşekkür ediyor, aracılığınız ile tüm halkımızı 21 Kasım 2020 cumartesi günü yapacağımız kongre programının her aşamasına davet ediyor, şahsım ve partimiz adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

-Vitrin Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138