Sinop'ta 'Vefa Sağlık Destek Hattı' kuruldu

Sinop'ta 'Vefa Sağlık Destek Hattı' kuruldu

Sinop'ta 'Vefa Sağlık Destek Hattı' kuruldu

Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Usta, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesini sağlamak için, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için “Vefa Sağlık Destek Hattının faaliyete geçirildiğini söyledi.
  
 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesini sağlamak amacıyla Sinop'ta Vefa Sağlık Destek Hattı kuruldu. Destek hattında 1 koordinatör doktor, 1 uzman doktor, 1 acil tıp teknisyeni ve 4 veri giriş personeli görev yapıyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Usta, Vefa Sağlık Destek Hattının aynı anda 3 çağrıyı karşılayabildiğini kaydetti. 

Mehmet Usta açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizi de etkileyen Coronavirüs (Covid19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, sokağa çıkması yasaklanan/kısıtlanan riskli konumda bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak Sinop Valiliği Vefa Sosyal Destek hattı bünyesinde Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Vefa Sağlık Destek Hattı' faaliyete geçirilmiştir. İl merkezi ve ilçelerimizde ikamet eden 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız (0368) 201 00 03 numaralı telefon hattını arayarak hafta içi ve hafta sonu 08.00-20.00 saatleri arasında sağlık konusunda destek taleplerini iletebilirler.

HATTIMIZ AYNI ANDA 3 ÇAĞRIYA CEVAP VEREBİLİYOR

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları açısından Vefa Sağlık Destek hattımız arandığında aynı anda 3 çağrıyı karşılayabildiğimizi bilmeleri ve hattın meşgul olması durumunda tekrar arama yapmaları gerekmektedir.

Vefa Sağlık Destek hattının kurulma amacı 112 Acil Çağrı hattının gereksiz meşgul edilmemesini sağlamak ve gerçekten acil durumu olan vatandaşlarımızın 112 Çağrı Merkezine ulaşmalarını rahatlatmaktır. Bu nedenle acil durumlar dışında vatandaşlarımızın Vefa Sağlık Destek Hattını aramalarını rica ediyoruz.

Vefa Sağlık Destek hattı Dr. Bülent Öztürk koordinatörlüğünde; 1 Uzman Doktor, 1 Acil Tıp Teknisyeni ve 4 Veri Giriş Personeli ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir"

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115