Maviş: COVİD konusunda yatak sayımızda problem yok  

Maviş: COVİD konusunda yatak sayımızda problem yok  

Maviş: COVİD konusunda yatak sayımızda problem yok  

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop'taki koronavirüs vakalarının 81 ile kıyaslandığında en iyi 15 il içerisinde olduğunu, il genelinde yatak sayısında problem olmadığını söyledi.  

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop'ta sosyal medya ve bazı yayın organlarında çıkan koronavirüs rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yanlış bilgilerle farklı ithamlarda bulunulmasının son derece üzücü olduğunu kaydeden Dr. Nazım Maviş, vaka sayılarının yanlış yansıtıldığını dile getirdi. Maviş, il genelinde yatak sayısında ise iddia edildiği gibi hiç bir problem olmadığını kaydetti.

YANLIŞ İTHAMLAR BİZİ ÜZÜYOR
Dr. Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: "Yanlış bilgilerle farklı ithamlarda bulunuluyor. Bu gerçekten üzücü. Sinop vaka itibariye evet olmaması gereken düzeyde ama, 81 ile kıyaslandığında en iyi 15 ilin içerisinde. Şu anda Boyabat, Durağan ve merkezimizde vaka sayısı yoğun. Ama dediğim gibi diğer illerle kıyaslandığında Sinop diğer illerden daha iyi bir yerde. 

YATAK SAYIMIZDA PROBLEM YOK
Atatürk Devlet Hastanesi 300 yataklıydı, bu hastaneyi biz 350 yataklıya çıkarttık. Boyabat Devlet Hastanesi 125 yataklı. Dolayısı ile her iki hastanemizin de serviste tedavi görmesi gereken hastalar için yatak kapasitesi müsait. Yoğun bakım ve entübe açısından da yoğun bakım üniteleri her iki hastanenin müsait. Kaldı ki biz Mart-Nisan ayında olur da kontrolden çıkan bir durum olur ve ihtiyaç hasıl olur diye eski hastaneyi Sağlık Bakanlığını bile beklemeden İl Özel İdarenin kaynaklarıyla pandemi hastanesine dönüştürdük. Yol, içme suyu ve kanalizasyon yapmamız gereken parayı sağlık için harcadık. Hatta özel idareye iy makinaları alınacaktı. Sağlık için ihtiyaç olabilir diye kaynakları harcamadık. 

AYANCIK PANDEMİ HASTANESİ İÇİN HAZIR
Yani şunu tekraren söyleyeyim. Bizim serviste yatması gereken hastalar açısından yatak sayımızda iki hastanemizde bir problem yok. Kaldı ki; olur da Boyabat, Sinop ve Sinop'un eski hastanesinin tadilatı yapılan bölümünde bir yetersizlik olursa, Ayancık pandemi hastanesi ilan edilmek üzere kullanılabilecek bir hastane. 
Dolayısıyla bu rakamlar yanlış yansıtılıyor. Bize her gün bu veriler geliyor. Biz Sinop'tan baktığımızda doğal olarak kötü görünüyor olabilir. Ama Türkiye genelinden baktığımızda vaka sayısında ülke ortalamasının altında gözüküyoruz". 

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ayrıca Sinop'ta il genelinde Korona virüs nedeniyle bu güne kadar 21 kişinin hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 12:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Bu hastaneleri ilimize kazandıran Ersoy ve ekibine teşekkür ederiz

SIRADAKİ HABER

banner115