Boyabatlı Doç.Dr.İshak Özel Tekin canlı yayında açıklamalarda bulundu

Boyabatlı Doç.Dr.İshak Özel Tekin Covid 19 hakkında açıklamalarda bulundu

Sinop'un Boyabat İlçesinden emekli öğretmen Özkan Tekin'in oğlu,Zonguldak  Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji (Tıp mikrobiyoloji) anabilim dalı öğretim üyesi Doç.Dr.İshak Özel Tekin katıldığı özel bir televizyon programında Covid 19 Pandemisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hastalığın kişilerde nasıl seyrettiği hakkında önemli noktalara değinen Tekin '' Eğer virüsü dış ortamda maskeli ve mesafeli iken aldıysanız şanslısınız.Hasta biri ile kapalı ortamda mesafeye dikkat etmeden virüsü aldıysanış şansınız düşüyor.İki tarafta maske taktığı zaman % 95 koruyuculuğu göstermiş durumda.Bulaşsa bile az miktarda virüsle bulaştığı için sizin bulgu vermeden hastalığın hafif seyretme ihtimali büyük.'' dedi

Aşı konusuna da değinen Doç.Dr.İshak Özel Tekin '' Ben yerli Türk aşısı konusunda ümitliyim.Faz çalışmaları ve klinik çalışmaları başlamış aşılarımız var Türkiye'de inşallah güzel sonuçlar alabiliriz.

Çin aşısı geleneksel yöntemle yapılan bir aşı geçmişte denenen aşılar gibi.Çok ciddi aşı çalışmaları başladı % 60 aşılanırsak bu virüs azalır tamamına yakın aşılama yapıp yurt dışından aşısız kimseyi kabul etmezseniz Türkiye sınırları içerisinde bu virüsü yok edersiniz.

Vakalar azalana kadar maske mefese devam edeceğiz aşı bizim tek kurtuluşumuz'' ifadelerini kullandı.

İshak Özel Tekin Kimdir?
Boyabatlı emekli öğretmen Özkan Tekin'in oğlu Dr. İshak Özel Tekin, Zonguldak  Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji (Tıp mikrobiyoloji) anabilim dalı öğretim üyesidir.Tıbbi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji (Tıp mikrobiyoloji) alanlarında uluslararası ve ulusal yüzlerce makale   ve kitap yazmıştır.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2020, 16:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
yaldizgayrimenkull@gmail.com
[email protected] - 3 yıl Önce

Başarılarının devamını dileriz boyabatli bir çok sesi duyulmayan değerli kariyer sahibi hemşerilerimiz var mutlak sesini duymak ve desteklemek isteriz saygilar

SIRADAKİ HABER

banner115