Boyabat'ta Ticari taksi ve servis minibüsleri dezenfekte edildi

Boyabat'ta Ticari taksi ve servis minibüsleri dezenfekte edildi

Boyabat'ta Ticari taksi ve servis minibüsleri dezenfekte edildi

Boyabat Belediyesi ekipleri, (Kovid-19) salgınıyla mücadele ve önlemler kapsamında ilçede görev yapan ticari taksi ve servis minibüslerini dezenfekte ettiler.

Boyabat Belediyesi ve Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından Boyabat Panayır alanı mevkinde organize edilen etkinlikte ilçede görev yapan servis minübüsleri ve ticari taksiler Boyabat Belediyesi Çevre Temizlik ve Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı dezenfekte edilerek koruyucu önlemlere devam edildi.

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, Boyabat Belediyesi'yle işbirliği içerisinde vatandaşların sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Tüm sürücülere de maske de dağıtan Erbaş, "Bu salgın başladığından bu yana ortalama on günde bir ticari taksileri, otobüsleri, servis minibüslerini, yazıhanelerini, durakları dezenfekte ederek halkımızın sağlığını korumaya, Covid-19 salgınına karşı önlem almaya çalışıyoruz. 

Dezenfekte çalışmalarımızla birlikte araç sürücülerimizi de daha bilinçli davranış içinde olmaları için, gerek sağlık ekiplerimiz, gerek emniyet görevlilerimiz tarafından bilgilendiriyoruz. Allah'ımıza çok şükürler olsun ki salgın ortaya çıkalıdan bu yana hiçbir ticari taksi ve servis minibüsü arkadaşımızda pozitif vaka görülmemiştir. 

Çalışmalarımız bu salgın tehlikesinin sona ermesine kadar devam edecektir. Hem araç sürücülerimizin hem de vatandaşlarımızın duyarlı, sorumlu davranmalarını rica ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 13:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 3 yıl Önce

Dezenfekte işlemi aklınıza geldiği zaman değil her gün her müşteri çıkışından sonra araç şoförü tarafından bizzat yapılması gerekir. Fakat yolcular araçların kapı kollarına orasına burasına temas ettikten sonra ne yapsanız boş.
Özellikle para alışverişi en yüksek bulaş riski olan harekettir. Araçlarda el dezenfektanı şart. Ben yıllardır aynı taksi ile gidip gelirim. Araca binmeden önce ve sonra dezenfektan kullanırım. Paramı tam verir, para üzeri aldığım durumlarda ise derhal kolonya kullanırım.
Bu meret çok bulaşıcı fakat köylerde ve ilçemizde vatandaşlar kendilerine bulaşmayacakmışcasına hiç umursamıyorlar. Bu kafa ile bugünler zor biter.. Kendisini korumayanlar başkalarının hayatı ile oynadıklarını düşünemiyorlar..

SIRADAKİ HABER

banner115