Boyabat'ta "Sağlıkta Şiddete Hayır" Basın Açıklaması

Boyabat'ta "Sağlıkta Şiddete Hayır" Basın Açıklaması

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi gören bir hastanın yakını tarafından uzman doktorun şiddete maruz kalması doktorlar ve hastane çalışanları tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Başhekim Uzm.Dr.Seda Sezen Göktaş tarafından okunan "Sağlıkta Şiddete Hayır" başlıklı bildirde 

"Hastanemizde yatarak tedavi görmekte olan bir hastamızın yakını, bir uzman doktor ve bir hemşire arkadaşımıza sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. İlçemizde hizmet veren Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanemizde birçok hasta polikliniklerde, yataklı servislerimizde veya ameliyathanelerimizde şifaya ulaştırılmaktadır. Bu hizmetlerimiz, işini en güzel şekliyle yapmaya çalışan özverili sağlık çalışanlarımız sayesinde gerçekleşmektedir. Hasta veya hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına göstermiş olduğu sözlü veya fiziksel şiddet olayları kendimizi güvende hissetmediğimizi göstermekte ve bu koşullarda verimli sağlık hizmeti vermemizi engellemektedir.

İnsanlığa sağlık hizmeti vermekten başka bir amacı olmayan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü sözlü veya fiziksel saldırıyı Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi olarak kınıyoruz. 

Dün gece yaşanan olayların hastane yönetimi olarak hukuki takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." ifadelerinde bulunuldu.

Basın açıklamasına Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa Demirel, hastane doktorları ve diğer çalışan personel katıldılar

Doktora saldırıyı gerçekçeştiren G. S. isimli şahıs şikayet üzerine adliyeye çıkarılarak ifadesi alındı. İfadesi sonrasında serbest bırakılan şahısla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 10:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 5 yıl Önce

Öncelikle yapılan bu yanlış davranışı vatandaş olarak şiddetle kınıyorum. Doktarlar sağlık çalışanları bizim için vatandaşın yarasına merhem olabilmek acımızı hafifletebilmek için ordalar. ancak Bazı doktarlarımızdan bizden vatandaş olarak anlayış beklıyoruz . Perşenbe günü çoçugum çok ateşlendi sıra alıp çoçuk doktoruna götürdüm .sabah 09:10 da randevum vardı 5 dakıka geçiktim HASTANEMİZİN EN BUYÜK SORUNU PARK SORUNU YÜZÜNDEN 5 dakıka önce randevum geçti diye çoçugumu muayne etmedi üç saat bekledim 12 ye kadar sizin randevunuz geçti tüm hastalar bitince tekrar çagırırım deyince sabrım bitti iptal ettirip randevumu başka bir yere götürmek zorunda kaldım . yapacagı muayne 5 dakıka Kalp amelıyatı falan değildi lütfen diyorum hekimlerizden de biraz anlayış

Sağlıkçı
Sağlıkçı - 5 yıl Önce

Randevu aldıgınız zaman mhrs size bildirir 30 dk önce gelmelisiniz randevuya tam saatinde değil

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138