Boyabat'ı çarşı- pazar, cadde- sokak gezdik, görüntüledik, vatandaşlarla konuştuk ... !

Boyabat'ı çarşı- pazar, cadde- sokak gezdik görüntüledik, vatandaşlarla konuştuk ... !

Kovit -19 salgınına karşı Boyabat ilçesinde alınan önlemleri, halkın uyarılara ve yasaklamalara karşı duyarlılığı kapsamında caddeleri, sokakları, parkları bahçeleri görüntüledik, önlem kapsamında iş yerleri kapatılan vatandaşlarımızla konuştuk.

Yukarıdaki video görüntülerinden de anlaşılacağı üzere sokaklarda 65 ve üstü yaşlarda vatandaşlarımıza istisnalar dışında rastlayamadık. Polis ve belediye zabıtaları denetimlerini sürdürürken, hoparlörlerden de sesli yayınlarla vatandaşlar uyarılıyorlar.

Kovit -19 salgınına karşı önlemler kapsamında işyerleri kapanan vatandaşlarımızla da görüştük, ortak söylemleri "Biz devletimizin aldığı önlemleri hem kendi sağlığımız, hem de müşterilerimizin sağlığı açısından doğru buluyoruz, saygı duyuyoruz. Ancak, bizler işyeri kirası, vergiler, sigorta primlerimiz, çalışan işçilerimize ödeyeceğimiz paraları, nasıl karşılayacağız ? Devletimiz bizi görmeli, bizler evimize ekmek götürmek zorundayız." ifadelerinde bulundular.

Gurbetteki işyerleri kapanan, işten çıkarılan hemşehrilerimizden ilçemize gelenlerin de olduğunu gördük. Ailelerinin, hısım ve akrabalarının yanında kaldıklarını söyleyen gurbetçi vatandaşlarımız da "Bizler de geldik memleketimize, şu an zor durumdayız. İnşallah bu salgın belasından kısa sürede kurtuluruz da işyerlerimize geri döneriz diye dua ediyoruz" dediler.

Banka önlerinde ve benzeri yerlerde mesafeli durmaya özen gösterilmediği de dikkatimizi çekerken,  Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan daimi işçi alımı başvuruları için Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde önünde yığılma olmasının Kovit -19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında tehlike oluşturduğunu belirten yetkililer, başvuruların internet üzerinden kolaylıkla ve kısa sürede yapılabildiğini tavsiye ederek, kayıt için kültür merkezine gelmelerine gerek olmadığını söylediler.

Salgın belasının hafife alınır gibi olmadığı, her geçen gün duyduğumuz rakamlar çok açık şekilde bizleri uyarıyor. "Evde Kal, Sağlıklı Kal" diyoruz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 18:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Şehitlik tarafına niye gitmediniz.

SIRADAKİ HABER

banner115