Boyabat halkı Kovit-19'a karşı bilinçleniyor

Boyabat halkı Kovit-19'a karşı bilinçleniyor

Boyabat'ta, Kovit-19'la mücadele kapsamında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy başkanlığında belirli günlerde toplanarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgeleri doğrultusunda ilçe merkezinde alınması gereken tedbirleri ve uyulması gereken kuralları, yasakları sosyal medya yoluyla vatandaşlara duyuruyor.

Bu kapsamda da Boyabat Kaymakamlığı öncülüğünde Boyabat Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Kovit-19'la mücadele kapsamında önlem, uyarı ve gerektiğinde kurallara uymayanlara karşı cezai işlemler uygulayarak virüsün yayılmasını önlemek için azami gayret gösterirken, Devlet Hastanesi de tüm önlemleri alarak, tüm personeliyle 24 saat süreyle fedakar bir şekilde her ihtimali göz önüne alıp kendi sağlıklarını riske atarak hastalarıyla ilgileniyorlar. 

Boyabatlı vatandaşlarımız zamanla Kovit-19 virüsünün tehlikesini ciddiye alıp kurallara uymaya başladı. Sokaklarda istisnalar dışında 65 ve üstü yaşlarda insanlar görülmüyor. İlçedeki yetkili kuruluşlar da yasak dolayısıyla 65 yaş üstündeki vatandaşlardan gelen istekleri adreslerine giderek karşılıyorlar. 

Anlaşılan o ki bizler uzmanların uyarılarını dinleyip, ne kadar tedbirli olursak, bu illetten o kadar çabuk kurtulabileceğiz. Çare kendimizde, çare "evde kal, sağlıklı kal" söylemine kulak asmakta. Ama bazı kişilerin, bilerek ya da bilmeden halkı panik etmeye yönelik yapmış oldukları paylaşımlara, söylemlere inanmadan, resmi ağızların söylemlerini bekleyerek. 

Mahmut Coşkun


 
 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 22:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eee
Eee - 4 yıl Önce

Sayin yetkili. Son günlerde boyabatta bir cok korona pozitif vakasi duyuyoruz. Bunlarin dogruluk payini, kaç vaka oldugunu durumlarini yetkililere sorup haber yapsaniz cok iyi olur

SIRADAKİ HABER

banner115