Boyabat Devlet Hastanesine dijital hastane ödülü

Boyabat Devlet Hastanesine dijital hastane ödülü

BOYABAT DEVLET HASTANESİ DİJİTAL HASTANE ÖDÜLÜ ALDI 
Türkiye’nin sağlık bilişimindeki başarısı, ABD ve Avrupa’dan gelen HIMSS (Health care Information andManagement Systems Society) yetkilileri tarafından tescil edildi.  

Bu kapsamda Boyabat 75.Yıl Devlet Hastanesi'de dahil Sinop'ta 4 hastane dijital hastane ödülü aldı.
  
Konu ile ilgili Sinop İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Hasta güvenliğinin sağlanması konusunda üst düzey önlemler içeren, kağıt ve röntgen filminin kullanımına gerek duyulmadan tümüyle dijital olarak çalışan, hastane giderlerini en aza düşürerek, sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesi olanağı sunan bu yöntemle hasta bakım işlemleri de hız kazanacaktır. Bu amaçlarla; Ayancık Devlet Hastanesi, Boyabat Devlet Hastanesi, Gerze Devlet Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yöneticileri ve ilgili personellerince özverili çalışmalar neticesinde HIMSS 6 belgesini almaya hak kazanmışlardır. Başarıda ve Sinop ismini duyurulmasında katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ederiz” denildi.
  Törende hastanelere ödülleri Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü tarafından takdim edildi.


  
-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nural Şeneloğlu
Nural Şeneloğlu - 2 yıl Önce

Hepside yalan, hizmet sıfır vatandaştan uzak doktorlar, ümmetçi ve beceriksiz yönetim, sağlam gideni hasta eden , park alanı çökmüş sağlıksız ucube keyfiyete dayalı sahipsiz bir yerleşke. Biran evvel birilerinin el atması gerekir ben şahsi şikayetlerimi bugün İTİBARI ile yönetime yazılı olarak ilettim, inşAllah değerlendirilir zaten takipçisi olacağım...

Boyabatlı
Boyabatlı - 2 yıl Önce

Boyabat hastanesinde röntgen filmleri kaldırılalı yaklaşık 10 sene oldu. Bu vekil zamanında 2 sene kadın doğumcusuz kaldımı kalmadımı. Şimdi üroloji varmı yokmu. Önceki dönemde alınan endoskopi cihazı başka hastaneye gittimi gitmedimi. Sen bunlardan haber ver. Öncekilerin yaptıkları ile övünmeyin.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138