Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde olası bir yangında can ve mal kaybının yaşanmasını önlemek amacıyla Afet ve Acil Durum Planı kapsamında yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde, hastane personeli Sinop AFAD ve Boyabat Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen yangın tatbikatında, senaryo gereği hastanenin cerrahi servisi koridorundaki elektrik panosunda yangın çıktı. 

Yangın çıkmasıyla birlikte servisteki hemşire tarafından 4444 aranarak Kırmızı Kod başlatılıp güvenlik ve teknik servis sorumlusu servise gidip olay yönetim ekibi bahçede toplandı. 

Hastane afet ve acil durum planı HAP başkanı Başhekim Uzm. Dr. Seda Sezen Göktaş mor kod ilanı vermesiyle birlikte hastane bahçesine sirenler çalarak giren itfaiye ekipleri ile hastane kurtarma ekibi, yangın çıkan cerrahi servisindeki hastaları sedyelerle acil servis otoparkı önüne kurulan geçici triyaj alanına götürdüler. 

Hastane bahçesinde ilk müdahaleleri yapılan hastaların bir kısmı ayakta tedavi yapılıp bir kısmı da ambulanslarla çevredeki hastanelere sevkleri yapıldı. 

İçeride mahsur kalıp çatıya çıkan bazı hastalar da itfaiye merdivenleri yardımıyla aşağı indirilip sedyelerle triyaj alanına götürüldüler. 

Yoğun bakım ünitesi ve cerrahi servisinin tamamen tahliyesi yapıldıktan sonra acil otopark alanında kurulan triyaj alanlarında doktor ve sağlık ekipleri tarafından hastalara tıbbi müdahalede bulunuldu. 

İtfaiye ekibinin yangını tamamen kontrol altına alması ve hasta güvenliği sağlanması sonrasında afet ve acil durum planı aktivasyonu sonlandırılarak yeşil kod ilan edildi. 

 

Yangın tatbikatı sonunda acil servis önünde temsili ateş yakıldı. İtfaiye eri yangın tüpüyle yangına nasıl müdahale edileceği hakkında açıklama yaptıktan sonra hastane personeli yangın tüpüyle yakılan ateşi söndürdü.

Tatbikat sonrasında hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi. 

Yangın tatbikatını Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, Durağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Altaş, hasta yakınları ve vatandaşlar izlediler. 

Mahmut Coşkun


 


 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115