Başkan Çakıcı, Korona Virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu

Başkan Çakıcı, Korona Virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, korona virüsüne karşı ilçede aldıkları tedbirler ile vatandaşları uyarıcı açıklamalarda bulundu. 

Başkan Çakıcı, belediye binasındaki makamında dünyada hızla yayılmakta olan korona virüsüne karşı ilçe içinde ne gibi çalışmalarda bulunduklarını ve aldıkları tedbirleri açıklarken vatandaşlara da virüse karşı tedbirli olmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çakıcı, "Bilindiği üzere Çin'de başlayan virüs vakası, bir gün önce de Türkiye'de bir kişi üzerinde görüldü. İnşallah hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber Türkiye'de fazla bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. 

Sağlık Bakanlığımız virüsün ilk çıkışından bu tarafa il sağlık müdürlükleriyle ve devlet hastaneleriyle beraber bütün tedbirleri almış durumdadır. Biz de belediyemiz olarak okullarımızın dış kısmındaki parmaklıkları, çöp konteynerlerimizi, duraklarımızı, cami tuvaletlerimizi, insanlarımızın yoğunlukta bulundukları alanlarımızın dezenfektesini yapıyoruz. 

Boyabat halkına tavsiyem, özellikle belli bir yaş üstündeki büyüklerimiz çok fazla çarşıya çıkmasınlar, evlerinde istirahat etsinler. 10-15 gün böyle devam etsinler. Belli bir süre tokalaşmayalım. Dezenfekte ürünü olarak ta 100 litre suya bir litre, 10 litre suya da 100 gr çamaşır suyu ilave ederek evlerimizdeki ortak kullanım alanlarını dezenfekte yaparak temizleyebilirler. Başka bir şeye hiç gerek yok. Akademisyen ve bilim adamlarımızın da söylediği tedbir bu. Ayrıca düğün salonlarımız ve hamamda dezenfekte ve diğer tedbirlerimizi aldık."
dedi. 

Başkan Çakıcı, marketlerdeki dezenfekte ürünleriyle ilgili açıklamasında "Zabıta ekiplerimiz ilçemizde hizmet veren tüm marketlerdeki fiyat listelerini aldık. Bu fiyatlar, 2-3 günde bir kontrol edilecek. Korona virüsünün bahanesiyle hiçbir markete zam yapma fırsatı vermeyeceğiz. 

Vatandaşlarımızı uyarıyorum, eğer bir fırsat olarak görüp fiyat artışları gördüğünüzde belediyemiz 153 beyaz masasını ve benim telefonuma WhatsApptan mesajla şikayette bulunabilirler. Bu konuyla bizzat kendim ilgileniyorum. Hiçbir kimse ve kuruluş, vatandaşın sağlığıyla oynayamaz, fırsatçılık yapamaz."
ifadelerinde bulundu. 

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 17:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 4 yıl Önce

Sayın başbakanım bizler Boyabat tuğla fabrikalarinda calistiyoruz akşama kadar toz toprak bununla ilgili ne yapalım

SIRADAKİ HABER

banner115