Ayancıkta Artroskopi ile omuz ve diz ameliyatları yapılmaya başlandı

Ayancıkta Artroskopi ile omuz ve diz ameliyatları yapılmaya başlandı

Ayancıkta Artroskopi ile omuz ve diz ameliyatları yapılmaya başlandı

Ayancık Devlet Hastanesinde son teknoloji cerrahi ekipmanlarla artroskopik (kapalı olarak) ortopedik ameliyatlar yapılmaya başlandı.

Ayancık Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Sami Oflaz’ın gerçekleştirdiği ameliyat sonrası yaptığı açıklamada; “Artroskopi, omuz ve diz eklemine kamera ile girilerek uygulanan kapalı ameliyat yöntemidir. Son yıllarda uygulama sıklığı giderek artan bu kapalı ameliyatlar ile açık cerrahi yöntemlere göre komplikasyon oranında azalma olup iyileşme süreci hızlandırılmıştır. Amacımız Ayancık ve İl genelinde hastalarımızın ortopedik girişimlerini hastanemizde gerçekleştirebilmek.” İfadelerini kullandı.

Ayancık hastanemizde yapımına başlanan Artroskopi ile kapalı omuz ve diz ameliyatların yanında ek olarak; diz ön arka çapraz bağ yırtıkları, diz menisküs yırtıkları, diz kapağı kemiği çıkıkları, omuz çıkıkları, omuz kas ve tendon yırtıkları, omuz sıkışma sendromu ve donuk omuz hastalığı ameliyatları yapımında da hizmet verecek.

Ameliyat sonrası ile ilgili bilgiler de veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Sami Oflaz, “Ameliyat sonrasında omuz-kol askısı tatbik edilmektedir. Hastanede ortalama kalış süresi 1-2 gündür. Ameliyat sonrası erken dönemde ağrı kontrolü için ağrı kesiciler, enfeksiyondan korunmak için antibiyotikler verilmekte ve eklem etrafında oluşmuş şişliği azaltmak içinse buz uygulaması yapılmaktadır. Askı uygulamasının süresi, 4-6 haftadır. Bu süre zarfında kolu fazla zorlamadan küçük pasif egzersizlere izin verilmekte, 6 hafta sonunda fizik tedavi yöntemleri ile ekleme tam hareket açıklığı sağlamak ve güçlendirmek için zorlayıcı egzersizlere başlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞUAYYİP DEMİRCAN
ŞUAYYİP DEMİRCAN - 3 yıl Önce

helal olsun doktora ve ekibine ayancık için büyük nimet, inşAllah kımeti bilinir. boyabatdan durağandan saraydüzün'den türkelin'den gerze' den dikmenden hastalar gidiyormuş maşAllah

SIRADAKİ HABER

banner115