Yaylacılı Köyü, yedi yıldır susuzluk çekiyor

Yaylacılı Köyü, yedi yıldır susuzluk çekiyor

Saraydüzü ilçesi Yaylacılı köyü sakinleri İlçe Kaymakamı Elif Bal'ı makamında ziyaret ederek yedi yıldır içme ve kullanma suyu sıkıntısıyla ilgili dilekçe verip su sorunlarının çözümü için destek istediler.

Saraydüzü ilçesi Yaylacılı köyü sakinlerinden beş kişilik grup İlçe Kaymakamı Elif Bal'ı makamında ziyaret ederek yedi yıldır Yaylacılı köyü merkez, Elecek ve Çalca mahallelerinde bulunan toplam yüz hanenin içme ve kullanma suyu sıkıntısı çektiklerini verdikleri dilekçe ve sözle ifade edip su sorunlarının çözümü için destek istediler.

Kaymakamlık binası önünde Boyabat Sesi Gazetesine açıklama yapan köy sakinlerinden Eyüp Akdoğan, yedi yıldır köylerinin su sıkıntısı çektiğini, ancak köy muhtarının gereken ilgiyi göstermediğini söyledi.

Akdoğan açıklamasında "İsmim Eyüp Akdoğan, Yaylacılı köyü sakiniyim. Köyümüzün yedi yıldır bitmeyen su sorunu var. Bu nedenle kaymakamlığa geldik, kaymakamımıza sorunumuzu anlattık, dilekçemizi verdik. Köyümüzün muhtarı Osman Akdoğan su sorunumuzun çözümüyle ilgilenmiyor. Her sene ilgileneceğini, çözeceğini söylemesine rağmen yapmıyor. Hayırsever bir vatandaş su sorununun çözümü için maddi destek olmak istiyor, ancak muhtar bu vatandaşımızla işbirliği yapmaya da razı olmuyor. Yapamazsınız diyor. Burada ev hanımları var, onlar sıkıntıyı daha çok yaşıyorlar, onlar anlatsınlar."

Köy sakinlerinden Ayşe Şimşek te köye getirmek istedikleri suyun kaçak olmadığını belirtip, "Hayırsever vatandaşımızın köye getirmeyi üstlendiği suyun kaçak olduğunu söyleyen muhtarımız, bu suyu götüremezsiniz, deyip engel oluyor. Biz yedi yıldır susuzluktan ölüyoruz. Gurbetteki çoluk çcuğum bile susuz köyde ne yapacağım diye köye gelmiyorlar.

Köy yakınındaki Boyabat Barajından günde yarım saat su basıyorlar o da yetmiyor. Bulaşık, çamaşır, hayvanların içme suyu, bizim içme suyumuz yetmediği gibi sağlıklı su da değil. Bu suyu içip hastalananlar oldu.

Ben devletime vergimi, faturamı ödüyorum. Boyabat Barajı yapılalıdan beri su yok, sel yok. Bizimle ilgilensinler. Ben yaşamaktan bıktım, dört yıldır çocuklarım kapımdan girmediler. Baraj suyunu depomuza bastılar, balık kousu var hala.

Barajda ne mikrobu varsa bir ara balıklarda toplu ölümler olmuştu. İşte biz o suyu içtik. Çoğumuz hastalandı. Psikolojimiz bozuldu. Ben de devletin vatandaşıyım. Vatandaşlık görevimi yapıyorum, ben de insanım. Yaşamak istiyorum su istiyorum, yardım istiyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 15:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf özgölet
Yusuf özgölet - 3 yıl Önce

Aynı sorun bizdede var.bir tane pompa var bir kilometre uzaktan şu basıyor sık.sık boru patlıyor pompa bozunca yedek ikincisi yok ya belediye şu getirip depoya boşaltıyor yada susuz kalıyoruz.bunca imkan varken çözüm yolları aran mıyor.

köylü
köylü - 3 yıl Önce

1 tane bay var. Helal olsun bayanlara.

Sanal icraatların mağduru köy
Sanal icraatların mağduru köy - 3 yıl Önce

Nihayet muhtarın hiç bir şey yapmadığını ve yapmayacağını anlamaya başlamış köylü. Adam hala milletin gözünün içine baka baka su sorunu olmadığını söylüyor. Köye cami yapilali 5 sene oldu. Günde yarım saat su veriliyor. Bir misafir gelip namaz kılacak olsa abdest alacak su yok. En beceriksiz kişiye sorumluluk versen, hiç olmazsa oraya yarım tonluk bir depo koyar, aşağı tarafta da köyün parasıyla alınan 10 tonluk depo içinde su yok, boş duruyor, güneşte soğukta yanmaya terkedildi.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138