Tam kapanma öncesi gurbetçiler Boyabat'a akın etti !

Tam kapanma öncesi gurbetçiler Boyabat'a akın etti !

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak "Tam Kapanma" öncesinde gurbetçilerin de akınıyla Boyabat ilçesinde trafik yoğunluğu ve alışveriş hareketliliği yaşandı.

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 gün sürecek "Tam Kapanma" dolayısıyla tüm Anadolu il ve ilçelerinde olduğu gibi Boyabat ilçesinde de gurbetten gelen vatandaşlarımız çarşı içinde ve trafik akışında yoğunluk sağladılar.

17 günlük kapanmada İstanbul ve diğer büyük şehirlerde vlere kapanmak istemeyen vatandaşlar otobüsler ve kendi otomobilleriyle önce Boyabat merkeze, çoğunlukla da merkezden köylerine giderek trafiğin olmadığı, temiz havanın, yeşilliğin  olduğu köylerine gidip, hem bedenlerini hem de kafalarını dinlemeyi tercih ettiler.

Kapanmadan en çok etkilenecek kesim arasında olan yerli sebze,ve fide üreticileri sıkıntılarını bizimle paylaşıp, kendilerine sahip çıkılmasını istediler. Ellerindeki marul, tere, çilek ve benzeri ürünler, daha da önemlisi tam da fide dikimlerinin olduğu günlerde ellerindeki binlerce fideyi nasıl satacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Köy pazarının kapalı olduğunu, vatandaşın hal yerine gelemeyeceğini, köyden şehre inemeyeceğini söyleyen seracılar "yetkililer bize bir yol göstersin" diye isteklerde bulundular.

Yetkililerden son dakika olarak aldığımız bilgiye göre Boyabat Halk Pazarı 17 gün boyunca açık olacak, çiftçi olduğunu belgeleyenler burada ürünlerini, fidelerini sergileyip satabilecekler.

Boyabat Sesi olarak ilçe merkezini dolaşıp görüntüledik, vatandaşlarla konuştuk, 23 dakikalık görüntüyü sizlere sunuyoruz. Biraz uzunca, ama 17 gün zamanınız var . Boyabat halkına, gurbetçilerimize ve tüm İslam alemine hayırlı Ramazanlar ve ileride kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı tebrik ediyoruz. Umarız ki bu 17 günün sonunda Covit-19 denen belanın belini kırmış oluruz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 18:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
GEÇMİŞ OLSUN
GEÇMİŞ OLSUN - 3 yıl Önce

ÇOK GÜZEL ZATEN BU KORONAYI GETİREN BU GURBETÇİLER !!

Halk
Halk - 3 yıl Önce

Daha kendi yaptınız haberden sonra bu bela biter demişsiniz. Nasıl bitsin her yer açık. Yok gurbetçiler gelmiş. Büyükşehirler dahil uygulama yok. Sizlerde biliyorsunuz bunu ama bir gün olsun yazmadınız. Herkes dışarda saat söylememe gerek yok bile. Bu insanlar bu şekilde devam ettikçe. Daha böyle göstermelik yasaklar devam eder.

SIRADAKİ HABER

banner115