Restorasyonu Tamamlanan Kasaplar Çarşısındaki Dükkanlar İhaleyle Kiraya Verildi

Restorasyonu Tamamlanan Kasaplar Çarşısındaki Dükkanlar İhaleyle Kiraya Verildi

Boyabat ilçesindeki Tarihi Orta Çarşı'nın turizme kazandırılması kapsamında Kasaplar Çarşısı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. 

Boyabat ilçesindeki Tarihi Orta Çarşı'nın turizme kazandırılması kapsamında Kasaplar Çarşısında başlatılan ve 20 ay gibi sürede tamamlanan restorasyon çalışmaları tamamlanarak 19 ayrı dükkan açık artırmayla kiraya verildi. 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'nın başkanlığını yaptığı ihale komisyonu, daha önce ihaleye katılma hakkı kazanan esnaf adaylarıyla Kasaplar Çarşısı alanında yapılan açık artırma usuluyla 19 ayrı dükkanın kiraya verme ihale çalışması gerçekleştirildi. 

Başkan Çakıcı, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, bu günkü 19 ayrı bölümden oluşan dükkanların kiraya verilme ihalesini açık alanda vatandaşlarımız ve basın mensuplarımızın da izlediği şeffaf bir ortamda gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

Çakıcı, yaptığı açıklamasında "Bu gün Boyabat'ın kalbini ve kimliğini oluşturan bir değere sahip çıktığımız için mutluyum, gururluyum. Çarşı bizim için önemli, şehrimiz için önemli, Boyabat'ın kalbi Orta Çarşı'dır. Arasta tipindeki Orta Çarşımız, Türkiye'deki örnek çarşılardan birkaç tanesinin içindedir. Orta Çarşı'nın kalbi de Kasaplar Çarşımızdır. Restorasyon çalışması 20 ay gibi bir sürede tamamlanmış oldu. Çok ta güzel oldu ve beğeniliyor. Esnaflarımızdan ilgi var. Biz de ihale komisyonu olarak, ihaleyi belediyemizde değil, çarşının içinde, esnaflarımız ve halkımızın gözü önünde yapalım ve buraları ticarete kazandıralım diye düşündük. 

İnşallah Orta Çarşımızın da ihalesini de bu yılın sonunda yapıp 2-3 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ziraat Bankası ve diğer riskli alanların da yıkılmasıyla birlikte inşallah Boyabat, Türkiye'ye değer katan bir cazibe merkezi haline gelecektir. 


Başkan Çakıcı, Boyabat'ın Safranbolu, Beypazarı ve kamuoyunda adı geçen çoğu turizm merkezlerinden daha önemli tarihi miraslara sahip olduğununu buralarda Türkiye'nin 5. kalesi olarak tescil edilen görkemli bir Boyabat Kalesi olmadığını vurgulayarak "Biz tanıtımımızda geç de kalmış olsak Boyabat'ın tarihi ve kültür miraslarını koruyup turizme kazandırdığımızda ilçemizi Türkiyemizin önemli bir turizm merkezi olduğunu göstermekte kararlıyız. Bu kültür miraslarımıza hep birlikte sahip çıkacağız, Bu tarihi mekanda babalarımızın, dedelerimizin hikayeleri var, anıları var." dedi. 


İki gün sonra Boyabat 3. Domates Festivaline de değinen Çakıcı, "Biz bu festivalle üreticilerimizi onurlandırmak için amatör bir ruhla ve onlara sahip çıkma anlamında yapıyoruz. 107 üreticimiz yarışmaya katılmak için başvuruda bulundu. Tüm üreticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı festivale bekliyoruz. Bazıları bize yönelik 'neden çeltik festivali değil de domates festivali' diyorlar. Bu güne kadar ilçemizde bize ait bir çeltik markamız, çeşidimiz yoktu. Biz iki yıl önce Boyabatkalesi çeltik çeşidini tescil ettirdik. İleriki yıllarda Boyabatkalesi çeltiği 15-20 bin dönümlerde ekildiğinde çeltik festivalini en iyi şekilde yapacağız" dedi. 

Başkan Çakıcı, Orta Çarşının canlandırılmasında kendilerine destek veren Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'e, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'a, belediye meclis üyelerine, belediye çalışanlarına, ihale komisyonundaki arkadaşlarına, müteaahhit firma yetkilileri, proje çizim mimarları ve teknik heye teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115