Lösev uyardı '' Biz kapı kapı dolaşarak para toplamıyoruz''

Lösev uyardı '' Biz kapı kapı dolaşarak para toplamıyoruz''

LÖSEV UYARDI, "BİZ KAPI KAPI DOLAŞARAK PARA TOPLAMIYORUZ" !

LÖSEV adıyla para toplayan dolandırıcılara dikkatLÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, LÖSEV'in hiçbir zaman sokakta dolaşıp, herhangi bir şey satıp para ya da bağış toplamadığını belirterek, "Son dönemde vakfın adını kullanarak bu şekilde para toplayanların sayısı çoğaldı. Bu tamamen dolandırıcılık" dedi.

Son dönemde LÖSEV adı altında çok sayıda bağış toplayan dolandırıcı olduğunu aktaran Füsun Emecan Özcan, 'LÖSEV hiçbir zaman sokakta dolaşıp, herhangi bir şey satıp, para ya da bağış toplamaz. Kabahatler Kanununa göre bu tamamen dolandırıcılıktır. Halkımızı bu noktada uyarıyoruz. Kanser ve lösemiyi bahane ederek para isteyenlere karşı uyarmış olalım. LÖSEV kapı kapı dolaşarak para toplamaz. Bunlar LÖSEV'e bağlı kişiler değil. Bunların örgütlü çete olması da muhtemel. O yüzden halkımızın bu kişilere itibar etmemesi, emniyet güçlerinden de destek alarak ihbar etmelerini öneriyoruz. Çünkü bizim ulusal bankalarda sadece LÖSEV diyerek ulaşabileceğiniz hesaplarımız var. Buradan 1 TL bağış yapsanız bile LÖSEV'e kayıtlı lösemili ve tüm kanser hastalarına umut olabilirsiniz" diye konuştu.

İlçemiz Boyabat'ta da daha çok Pazartesi günleri, lösemili çocular için, fakir çocuklar için gibi söylemlerle çarşı içinde ve mahallelerde ev ev, kapı kapı dolaşarak yardım toplayanlar oluyor.

Yetkililer, bu tür kişilerin Ramazan aylarında vatandaşların manevi duygularını kullanarak sokakta ve evlerinizin kapısında para istediklerinde muhatap olmamalarını istediler.

Yardım için iletişim : 0312 447 0660 .www.losev.org.tr

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138