BU DOLANDIRICILARA DUR DİYEN OLMAYACAK MI ?

BU DOLANDIRICILARA DUR DİYEN OLMAYACAK MI ?

BU DOLANDIRICILARA DUR DİYEN OLMAYACAK MI ?

Boyabat ilçesine her haftanın belirli günlerinde bir minibüs dolusu genç erkek ve kızlar "Lösemili çocuklar yararına dergi satıyoruz" diye vatandaşlarımızı dolandırmaya devam ediyor. 

Ellerinde dergi ve para makbuzu olan gençler yoldan geçen vatandaşları durdurup "Lösemili çocuklar yararına dergi alın, bir sevaba girin, bir çocuğun hayatını kurtarın" diyerek duygu ömürüsü yapıp 5 lira10 lira ne çarparlarsa cebe indiriyorlar.

Boyabat Sesi Muhabirinin "Lösemi derneğiniz nerede" sorusuna "İzmir'de" cevabı veren gençler, Samsun'dan geldiklerini, öğrenci olduklarını söylüyorlar. Ayrıca "Kardeşim, bak bu topladığın paranın 1 kuruşu Lösemili hastalara gitmiyor, yaptığınız iş dolandırıcılık" dediğimiz bazı gençler ise samimi davranıp "Abi, ben öğrenciyim, günlük alacağım parayı bilirim, paranın nereye gittiğini sorumlu abimiz bilir" diye cevap veriyor.

Aynı gün iki bayan Köprübaşı'nda bir kişiden para alırken para verenleri uyardım "Arkadaş, bunlar dolandırıcı, para vermeyin" dediğim halde vatandaşımız parayı verdi. Ancak bağış aldığını söyleyen bayanlar "Biz yasal kuruluşuz, dolandırıcı değiliz" cevabını verince. Ben de "Bak hanımefendi, ben size dolandırıcı diyorum, ara 155'i çoğır polisi benden şikayetçi ol" dememe rağmen hiç oralı olmadılar. Ben bir vatandaşın yapması gerekeni de yaptım ayrıca..

Peki diyeceksiniz ki "bunların dolandırıcı olduğuna nasıl eminsin" cevabını daha önce bu konuyla ilgili basına açıklama yapan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver'in Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamaları okuyalım !

VİCDANSIZLARA KANMAYIN, LÖSEV KAPI KAPI DOLAŞIP PARA İSTEMEZ

LÖSEV’in adını kullanarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşıp, "lösemili çocuklar" üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çeken LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, "LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez" uyarısında bulundu.

Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Ankara merkezli Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan (LÖSEV) sahtekarlık uyarısı geldi. 81 ilde organize olarak kapı kapı dolaştığı tespit edilen kişilerin, "LÖSEV’den geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz" sorusunun ardından, ailelerden çeşitli miktarlarda para talep etmesi LÖSEV’i harekete geçirdi.

Manisa’da faaliyet gösteren, başkanlığını S.S. adlı kişinin yaptığı bir derneğin, LÖSEV’in adını kullandığı tespit edildi. Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde alınan kararla dernek, bin TL maddi, 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. LÖSEV avukatı Seçil Özdikmenli, "Açılan davalardan sonuç almaya başladık. Devamı gelecektir" dedi.

BU KİŞİLERİ LANETLİYORUZ

Lösemili Çocuklar Derneği adı altında ilden ile yayılan ve kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısının olmadığını dile getiren LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver ise bu kişilerle ilgili, "Bu yola başvuran kişileri lanetliyoruz" dedi ve ekledi:

Minik bedenler üzerinde duygu sömürüsü yaparak para kazanma telaşında olan kişileri asla affetmeyeceğiz. Her türlü hukuki yola başvurup ceza almalarını sağlayacağız.

MİNİK BEDENLER ÜZERİNDEN KAMPANYA

Önceki günlerde lösemili ailelerden birisinin kapısı, kimliği belirsiz kişilerce, ‘LÖSEV’den geliyoruz’ denilerek çalınmış. Aile bizim sürekli olarak yardımda bulunduklarımız arasında olduğu için bizim kapı kapı dolaşmayacağımızı biliyor. Bizi arayarak durumu bildirdi. Sadece bir ilde de değil. Özellikle Manisa merkezli olmak üzere, Afyon, Kahramanmaraş, Bursa, Kocaeli, Sivas gibi illerde minik bedenler üzerinden bir kampanya yürütülüyor.

İLAN VERİP KADIN ELAMAN ARIYORLAR

Şebekeler bilinçli olarak LÖSEV adını ve markasını kullanıyor. Ayrıca internet sitesindeki marka hakkımıza tecavüz teşkil eden eylem sebebiyle hem hukuk hem de ceza davası açılan kişiler var. Bunlardan Manisa’da faaliyet gösteren başkanlığını S.S’nin yaptığı bir dernek büyük internet sitelerine ilan vererek, ‘Özellikle kadın’, ‘Diksiyonu düzgün’, ‘Seyahat sorunu olmayan’, ‘İkna yeteneğine sahip’ kişiler arıyor. İş başvurusu için arayanlara, LÖSEV dergisi satacaklarını ve bundan komisyon alacakları söyleniyor. Halbuki bizim satış ve kara amacı gütmediğimiz bir vakıf olduğumuz, kuruluşumuzdan itibaren en büyük misyonumuz.

ANINDA İHBAR EDİN

LÖSEV adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişiler kapı kapı gezdiğini dile getiren LÖSEV yetkilileri, bu tarz durumlarda, "Hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar edin. Konuyla alakalı araştırmalar yapıldıktan sonra hukuki yollara anında başvurulacak ve gerekli işlemler başalatılacaktır" dedi.

BAĞIŞTAN VAZGEÇMEYİN - GERÇEK LÖSEVE BAĞIŞ YAPIN

LÖSEV’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer ise, şöyle konuştu:

"LÖSEV kuruluş aşamasında kimseden destek almadan tamamen sermayesini sevgi üzerine kuran bir vakıf. Tamamen kendi ürettiğimiz ürün satışından ve bağışlar üzerinden ilerleyen LÖSEV’de devamlılık çok önemli. İnsanlar bu tarz sahtekarlar yüzünden asla yapabileceklerinden vazgeçmesin. Çünkü 3-5 vatandaşımızın attığı ufak adımlar bir çocuğumuzu hayata bağlarken, bu insanlar yüzünden vazgeçmeleri durumunda da bir iki hayatı solduracaktır. Herkesi bizim 10 metrekaralik bir odada çıktığımız yolda, aynı duyguları paylaşmaya davet ediyoruz. Onlara, ‘Bir çocuğun hayatından daha önemli ne olabilir ki’ diyoruz"

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

LÖSEV’in bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen LÖSEV yetkilileri, "Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406’ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir" dedi.

M. C.

DAHA ÖNCE BASINDA KONUYLA İLGİLİ ÇIKAN HABER FOTOĞRAF VE İLANLARI


 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115