Boyabat'ta orman personeline eğitim verildi

Boyabat'ta orman personeline eğitim verildi

Boyabat'ta göreve yeni başlayan orman muhafaza memuru ve şeflere mesleki eğitim semineri verildi. 

Boyabat ve Durağan Orman İşletme Müdürlüklerinde yeni göreve başlayan 21 orman işletme şefi ve 70 orman muhafaza memuru kadrosundaki sözleşmeli personele eğitim semineri gerçekleştirildi. 

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayan mesleki eğitim seminerinde konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, göreve yeni başlayan orman işletme şefi ve orman muhafaza memurlarına başarı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, konuşmasında "Orman Genel Müdürlüğü 1839 yılında kurulan köklü bir kuruluştur. Yangınların söndürülmesinde Akdeniz ülkeleri arasında birinci sıradadır. Müdürlüğümüz özverili ve planlı çalışmaları sonucunda Türkiye’nin orman varlığını artırmıştır. Orman alanlarının artırılmasında Dünya'da 4. sıradayız. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğünün adeta lokomotifidir. Bu nedenle yeni alınan sözleşmeli personelin en çoğunu Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne verdik. Aynı şekilde yeni alınan araçların en çoğunu yine Kastamonu Bölge Müdürlüğüne verdik. Yeni göreve başlattığımız personelimiz kurumun geleceğidir. Bu nedenle kendilerinin çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Yeni personelimize güveniyor ve inanıyorum. Kendilerine üstün başarılar diliyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Mustafa Yurdaer, tarafından göreve yeni başlayan orman işletme şefleri ile muhafaza memurlarına mesleki bilgilendirme semineri verildi. 

Yurdaer, Orman Genel Müdürlüğü teşkilatını şema üzerinden tanıtarak başladığı konuşmasında, teşkilatımızın en üst kademesinden en alt kademesine kadar kimlerin hangi görevi üstlendiğini, ne gibi çalışmalar yaptığını bilerek, kendi görevlerinizin bilincinde olacaksınız, dedi. 

Yurdaer, konuşmasında "Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) temel vazifesi, sorumlu olduğu alanları ağaçlandırmak, yangınlara karşı önlem almak, yangınları söndürmek ve erozyonla mücadele etmektir. Yangını söndürmede erken müdahalenin çok önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Beşeri münasebetlerde amir ve diğer çalışma arkadaşlarınıza nasıl hitap edeceğiniz hakkında temel prensiplere sahip olacaksınız. Aldığınız emirlere itaat edip yerine getireceksiniz. Ancak kanuna aykırı bir uygulamayı emir olarak kabul edemezsiniz. 

Gözümüz gibi koruyacağımız ormanlarımıza insanların rastgele girmeleri yasaktır. Ormanlık alanlarda tanımadığınız kişiler gördüğünüzde, ne amaçla bulunduklarını soracaksınız. Sizi dinlemeyen ya da karşılık veren kişileri güvenlik güçlerine bildireceksiniz. Ülkemize yurt dışından gelip, bitki ve bitki tohumları toplayıp ülke dışına kaçırmak isteyen kötü niyetli insanların var olduğunu unutmayın."
ifadelerinde bulundu. 

Seminer boyunca yeni şef ve memurlara görevleri süresince yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Yurdaer, salondaki yeni görevlilere sorular yöneltip cevaplarını dinleyip, kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı. 

 

Seminer çalışmasına ayrıca Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir, Durağan Orman İşletme Müdürü Ziya Yazıcı ve göreve yeni başlayan orman işletme şefleri ile muhafaza memurları katıldılar. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115