Boyabat’ta çiftçilere 30 ton çeltik tohumu dağıtıldı

Boyabat’ta çiftçilere 30 ton çeltik tohumu dağıtıldı

Boyabat ilçesinde çiftçilere yüzde 50 hibeli 30 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Boyabat ilçesinde Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta'nın katılımıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibeli, 25 ton cammeo, 5 ton da Boyabat Kalesi çeşidi olmak üzere toplam 30 ton tohumluk çeltik dağıtımı gerçekleştirildi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre 2020 yılında 31 köydeki çeltik ekim ruhsatı almış olan çeltik üreticileri Boyabat Merkez Tarım Kredi Kooperatifi depolarına gelerek çeltik ekimi yaptıkları alan oranında çeltik tohumlarını teslim aldılar.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, çiftçilere tohum dağıtımında yaptığı açıklamada, devletimiz her zaman çiftçimizin yanındadır, dedi.

Çetin, açıklamasında "Devletimiz, sadece tohumluk değil her alanda çiftçimize destek oluyor. Diğer ürünlerde de birçok destek var. Araç desteği, tohum desteği her zaman devam ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Çiftçilerimize tohumluk dağıtımında yanındayız, kendileriyle tarımsal faaliyetleri hakkında bilgi alıp sohbet ettik. Mevsim yağışlı geçti, inşallah bereketli bir dönem geçiririz." temennisinde bulundu.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Sinop iline bağlı Boyabat, Durağan ve Saraydüzü havzasında gerçekleştirilen çeltik üretiminin ülkemiz ve köylümüzün ekonomisi açısından önemli bir tarımsal ve ticari faaliyet olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, açıklamasında "Biz 2021 yılı içerisinde çiftçilerimize tohum desteği sağlama konusunda bakanlığımızla yaptığımız proje kapsamında Boyabat ilçemize yetiştiricilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda 25 tonu cammeo, 5 tonu da Boyabat ilçe müdürümüzün katkılarıyla tescillenmiş olan Boyabat Kalesi çeltik çeşidi olmak üzere yüzde 50 bakanlığımız hibesiyle 30 ton çeltik tohumu dağıtıyoruz.

Bu gün de çeltik tohumu dağıtmak için buradayız. Sayın kaymakamımıza bizlere verdiği destek ve katılımları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'müze de çiftçilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Çünkü Sinop çevresinde bu sene ekilecek olan tohum miktarının yaklaşık yedide birini bakanlığımızdan destek olarak sağlamış bulunmaktayız. Ben ayrıca depolarında çeltik tohumu dağıtımına verdikleri desteklerden dolayı Boyabat Merkez Tarım Kredi Kooperatifi müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138