BOYABATLI KIZ, DUYARLI DAVRANIP ÖLÜMLE PENÇELEŞEN GÜVERCİNİ KURTARDI

BOYABATLI KIZ, DUYARLI DAVRANIP ÖLÜMLE PENÇELEŞEN GÜVERCİNİ KURTARDI

Boyabat ilçesi Ortaçarşı'da bir giyim mağazasında çalışan Sümeyra Karabulut, çalıştığı mağazanın kepenklerinin üzerinde ayaklarına ip dolaşıp uzun süre aç ve mahsur kalan yaralı güvercini farkedip, girişimde bulunarak kurtuluşunu sağladı.

Sümeyra Karabulut'un haber vermesiyle Boyabat Belediyesi İtfaiyesi ekipleri Ortaçarşı Savaş Sokaktaki Sütçüoğlu Giyim Mağazasının kepenkleri üzerindeki güvercini merdiven kurarak mahsur kaldığı yerden kurtardı. Ekipler, güvercinin ayaklarına dolanan ipleri keserek, mağaza çalışanı hayvansever Sümeyra Karabulut'a teslim etti.

Karabulut, iplerin sardığı ayağı şiş güvercini özel bir veterinere götürüp, ücreti karşılığında muayane ve ayağının temizlenip sarılmasını istedi. Muhabirimize konuşan Karabulut "Burada beni üzen veteriner beyin, ilgilenmemesiydi. Ben ücreti karşılığnda dememe rağmen, 'Biz sokak hayvanlarına bakmıyoruz" ifadesinde bulunması beni hayal kırıklığına uğrattı. Kendisini bu tavrından dolayı, hayvanseverler derneğine şikayet ettim" dedi.

Karabulut ayrıca ilgilerinden dolayı Boyabat Beledyesi itfaiye ekiplerine de teşekkür ederek "İtfaiye ekiplerinden İsmail Yükselecek ve mesai arkadaşı Murat Bey'e ilgilerinden dolayı İsmail Sütçüoğlu ve personelleri adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Yaralı güvercini evinde tedavi edip besleyen Karabulut, güvercinin tam sağlığına kavuştuğunda tekrar doğal hayata uçuracağını söyledi.

Biz de Boyabat Sesi olarak başta hayvansever kızımız Sümeyra Karabulut olmak üzere, Boyabat Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve Sütçüoğlu Giyim Mağazası sahibi ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 08:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Melek yılmaz
Melek yılmaz - 4 yıl Önce

Öncelikle duyarlı kızımız arkadaşları ve itfaiye ekiplerine teşekkür ederim. Güvercini hayatını geri verdikleri için. Veterinerede diyeceğim başka bir meslek seçseymişte hayvan sever iyi kalpli veterinerlerimizin hakkını yemeseymiş. Iyi ki kalbi güzel insanlar var dünyada ki ağzı dili olmayan hayvanların derdini anlayabilen

Sümeyra karabulut
Sümeyra karabulut @Melek yılmaz - 4 yıl Önce

Ben insanlık adına bana düşeni yaptım güvercini hâlâ besliyorum veteriner hekime de hekim bile demek istemiyorum Allah ondan sorsun.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138