Boyabatlı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

 Boyabatlı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

 Boyabatlı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Boyabat ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen  kutsal topraklara gidecek 37 hacı adayı, dualarla uğurlandı. 

İkindi namazının ardından Boyabat Beyazıt Camisi önünde hacı adaylarını uğurlama töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında bu güne kadar yapmış olduğunuz yolculukların en güzelini, kavuşmak istediğiniz toprakların en kutsalına gidiyorsunuz dedi. Çakıcı, "Bu yolculuk öyle güzel bir yolculuk olacak ki Mekke ve Medine'ye kavuşmanın, o kutsal topraklara basmanın huzurunu, mutluluğunu yaşayacağınız bir güzelliğe kavuşmak olacaktır. Hacı olup Boyabat'a döndüğünüzde mutlaka ve mutlaka hayatınızda bir değişiklik olmalıdır. O değişikliğin tadını alarak ve yakınlarınıza da o tadı anlatarak, hissettirerek yeni bir sayfa açın hayatınızda." dedi. 

Başkan Çakıcı, daha sonra tüm hacı adaylarının ellerini öperek güle güle gidin, dualarınız kabul olsun diyerek helallik aldı. 

Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk, yaptığı konuşmasında "Gittiğiniz topraklarda dualarla yürüyün, Çarşı pazar dolaşıp incik boncuk almaya gitmeyin, bizim ülkemizde Allahımıza şükürler olsun her şey var, oradan sadece iyisinden hurma getirin. Allah'ın evinde Kabe ile kalp kalbe gelin. Orada dönün dünyadaki yakınlarınız için, ahiret için dua edin. Buraya geri döndüğünüzde varsa bütün günahlarınızdan arınmış olarak dönün. Hep öyle kalın, o kutsal toprakların güzelliğini anlatın, kalan ömrünüzü çevrenize örnek insan olarak tamamlayın. Güle güle gidin, güle güle dönün" dedi. 

Boyabat ilçesi İlçe Müftüsü iken Silivri İlçe Müftülüğü'ne atanan ve hacı adaylarına kafile başkanı olarak görevli İsa Sağlam yaptığı konuşmasında Boyabatlılara hakkını hela ettiğini belirtip kendisinin haklarını helal ettiğini belirtip, hacı adayları için "Bizim için dua edin, bizden selam götürün, Al bayrağımızı iyi temsil edin ve kendiniz için yapılmasını istediğiniz şeyleri başkaları için yapın " ifadelerinde bulundu.

Hacı adayları, daha sonra otobüsle Samsun Çarşamba Havalimanına doğru yola çıktı. Uğurlama sırasında hacı adaylarıyla yakınlarının duygulu anlar yaşadığı görüldü. 
Havalimanından Medine'ye uçacak hacı adayları, 38 gün sürecek hac ibadeti sonrasında ülkeye dönecek. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115