Boyabatlı ev hanımları siz hiç yorulmayın, marmelat ve salçanızı makine yapıyor

Boyabatlı ev hanımları siz hiç yorulmayın, marmelat ve salçanızı makine yapıyor

Boyabat ilçesinde Mehmet Er isimli usta ev hanımlarının saatlerce uğraşıp eziyetini çektikleri ev yapımı marmelat ve salçalarını makinede beş dakika içinde yapıyor.

Ülkemizde sonbahar mevsiminde ev hanımları doğal ve yerli ürünlerden marmelat, salça ve benzeri kışlık yiyecekleri ev ekonomilerine katkı sunmak ve kış mevsimi boyunca ağız tadı ve güvenle tüketecekleri ürünlerini sofraları için hazırlamaya devam ediyorlar.

Ev hanımlarının kışlık yiyecekleri marmelat ve salça gibi gıdaları hazırlarken hayli emek sarfedip yoruldukları biliniyor. Hele kuşburnu marmelatı ev hanımlarını en çok yoran bir iş idi. Saatlerce uğraşa rağmen ellere kuşburnunun gözle bile zor görülen ince dikenleri batar, acı verir. Marmelatın içine bile karışıp yerken ağzımıza bile battığı oluyordu.

Her iş alanında olduğu gibi salça ve marmelatlarınde makinelerde çok ince eleklerden geçirilerek beş dakikada hazırlanması ev hanımlarının imdadına yetişti.

Boyabatlı Şekerci Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Er Panayır girişindeki evinin altında salça, marmelat ve benzeri gıdaların hazırlanmasında makinesının ince eleklerinden geçirdiği evde haşlanarak getirilen kuşburnunu beş dakikada hazırlayarak müşterisine teslim ediyor. Mehmet Usta ayrıca, salçalık domatesleri de beş dakika içinde salçaya dönüştürüyor.

Kuşburnu için Mehmet Ustanın yerine gelen Şahin Yılmaz ve eşi kuşburnu marmelatını daha önce evde yaptıklarını ve saatlerce uğraştıklarını ifade ederek, "Artık o eziyetlerden kurtulduk, kuşburnumuzu evde kaynatıp buraya getirdik. Evde çok kez elekten süzgeçten geçiriyorduk. Ellerimize dikenleri batıyordu, o dikenler çok incedir görülmez çıkmaz insana acı veriyordu. Burada hiç yorulmadan ve tertemiz makineden çıkıyor. Bunu evimizde yarım saat kaynattıktan sonra biraz soğutup, kavanozlara koyarak kışa hazırlık yapmış oluyoruz. Herkese tavsiye ederiz. Biz çok memnunuz." dedi.

Mehmet Er, ayrıca doğal ürünlerden kendi hazırladığı marmelatlar, salça, pekmez, kiren ve elma ekşisi gibi ürünleri de satıyor.

Müracaat için 05363578742 nolu telefondan bilgi alınabilir.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 12:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
X
X - 4 yıl Önce

Dükkanı bil sil temizle önce o pislikte kim yaptırır onu.

SIRADAKİ HABER

banner115