Boyabat'tan Trakya'ya Büyükbaş Kurbanlık Sevkiyatı Başladı

Boyabat'tan Trakya'ya Büyükbaş Kurbanlık Sevkiyatı Başladı

Boyabat'tan Trakya'ya Büyükbaş Kurbanlık Sevkiyatı Başladı

Sinop'un Boyabat ilçesinden Kurban Bayramı dolayısıyla Trakya Bölgesine gönderilecek olan 32 besi işletmesine ait bin 636 büyükbaş kurbanlığın sevkiyatına başlandı. 

Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, gerekli kontrollerin sonunda Boyabat'tan Trakya'ya sevkiyat izni verilen bin 636 büyükbaş hayvanın sevkiyatına başlandığını söyledi. 

Usta, "Toplam 32 işletmeden 18 işletmeye ait hayvanların sevki tamamlanmış olup şu ana kadar 876 büyükbaş, 40 küçükbaş kurbanlık ilçemizden çıkış yapmıştır. Kalan 14 işletmeden 760 büyükbaş kurbanlıkların sevk işlemleri arefe gününe kadar tamamlanacaktır." 

Boyabat'ın yerel halkına yetecek sayıda kurbanlık hayvanın bulunduğununa da dikkat çeken Murat Usta, "Boyabat'taki vatandaşlarımız da Boyabat Hayvan Pazarında kurbanlık ihtiyaçlarını temin edebilirler, gerektiğinde hayvan pazarında denetim görevlerini yapacak olan veteriner hekimlerimizden kurbanlıklar hakkında danışmada bulunabilirler."

Usta açıklamalarının sonunda "Vatandaşlarımız bilmeliler ki koronavirüs salgını tam olarak sona ermemiştir, yetkili makamlarımızın uyarılarını dikkate alarak, gerekli tedbirlere uyarak kurban kesimi ve kutlamalar yapmalıdır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Kurban Bayramlarını kutluyor, sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum." ifadelerinde bulundu. 

Mahmut Coşkun

20 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ GÜNÜ BOYABAT HAYVAN PAZARINDAN GÖRÜNTÜLER


 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138