Boyabat'ta yolunu şaşıran sincap telefoncu dükkanına girince ..

Boyabat'ta yolunu şaşıran sincap telefoncu dükkanına girince ..

Boyabat ilçe merkezinde telefoncu dükkanının açık kapısından aniden içeri giren sincap, dükkan sahibi ve çevredeki vatandaşlar tarafından şaşkınlık yarattı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde nereden ve nasıl geldiği bilinmeyen bir sincap yolunu şaşırınca ilçe merkezi Dörtyol kavşağında bir tur attıktan sonra yakınındaki Güneş İletişim isimli telefon bayisi dükkanının açık olan kapısından içeri daldı.

Dükkan sahibi Ali Giresun  ve içerdeki müşterilerin şaşkınlığı ve paniklemesiyle korkan sincap, dükkanın tavanına çıkıp kablolara tutundu. Sincabın yakalanması için 15-20 dakika gibi bir süre mücadele sonrasında komşu berber esnafı İsmail Kuru, elindeki araç fırçası ile sincabın tavandaki tutunduğu yerden aşağı inmesini sağladı. Sincap, dükkan içerisinde bir süre daha kovalamaca sonrasında İsmail Kuru tarafından yakalanarak kafes içine konuldu.

Sincabı yakalayan İsmail Kuru, Boyabat Sesi mhabirine yaptığı açıklamada; 

"Kuaför dükkanımın önünde arkadaşlarla sohbet ederken, ana yoldan hızlı bir şeyin geçtiğini gördük. Dikkatlice bakınca sincap olduğunu farkettik. Bir aracın altında kalıp ezilebilir endişesiyle  peşinden koştuk. Yukarıdaki Dörtyol kavşağına kadar takip ettik. Oradan tekrar geri döndü ve yüz metre aşağıdaki telefon bayisi arkadaşımızın dükkanının açık olan kapısından içeri girdi.

Ben de dükkana girip kapıyı kapattık. Sincap içeride sağa sola koşuşturdu. Korktuğu nefes alışından belliydi. Elimle yakalamaya çalıştım bir ara elimi tırmıkladı. Tavandaki klima borusuna tutunup bekledi. Ben de uzun saplı fırçayla dokunup aşağı inmesini sağladım. Yere inen sincabı bir süre kovalamaca sonrasında yakalayıp kafese koydum. 

Daha sonra ormanlık alana götürerek doğal hayatına bıraktım. Benim için güzel bir anı oldu. Canlılarımızı koruyalım. Onlar dilsizdir ama Rabbimiz bize onları emanet etmiştir. Onlara zarar vermeden korumamız lazım." diyerek yaşadıklarını anlattı. 

Dükkan sahibi Ali Giresun da "Dışarıda esnaf arkadaşlarla muhabbet ederken bir anda dükkanımızın içine giren sincabı gördük. Hemen kapıyı kapattık. Bir süre dükkan içerinde dolaşan sincabı bir zarar vermeden yakalayıp kafese koyduk. Daha sonra da kendi yaşam alanı ormanlık alana bıraktık. Sonuçta bizim için güzel bir oldu." diyerek büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.

Sincabı dükkan dışından cep telefonuyla kaydeden komşu esnaf Mehmet Aktaş, "Arkadaşımızın dükkanının önündeki hareketliliğin dikkatimi çekmesiyle ben de buraya geldim. Ben korkua içeriye giremedim.Yoldan sincabı telefonuma kaydetmeye çalıştım. İçerdeki arkadaşlar bir süre kovalamaca sonrasında sincabı yakaladılar." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2021, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138