Boyabat'ta Üniversite 1. Sınıf Öğrencileri Terör Konusunda Bilgilendirildi. 

Boyabat'ta Üniversite 1. Sınıf Öğrencileri Terör Konusunda Bilgilendirildi. 

Boyabat'ta Üniversite 1. Sınıf Öğrencileri Terör Konusunda Bilgilendirildi. 

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği görevlileri tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında Sinop Üniversitesi Boyabat yerleşkesinde bu yıl 1. sınıfa kaydını yaptırmış öğrencilere terör konusunda bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. 

Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği görevlileri Sinop Üniversitesi Boyabat Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sekretei Seyit Ahmet Çeltikçi'yi makamında ziyaret ederek öğrencilere yönelik gerçekleştirecekleri etkinlik hakkında bilgilendirmede bulundular. 

Ekipler üniversite bahçesinde açtıkları stantta 500 civarındaki 1. sınıf öğrencilerine bilgilendirici broşürler, kalem defter ve çanta dağıtarak terör konusunda bilgilendirme yaptılar. 

Yetkililer, terör örgütleri faaliyetleri, eleman kazanma yöntemleri, zararlı alışkanlıklar ve oluşumların öğrencilere yönelik propagandalarını etkisiz hale getirmek ve öğrenci gençliği içerisinde eleman kazanmalarını engellemek amacıyla bu tür bir etkinlik düzenlediklerini söylediler. 

Öğrencilere yapılan açıklamada "Terör örgütleri için hayati kaynak insandır. Terör örgütleri yurt içi ve yurt dışından ne kadar destek sağlarsa sağlasın, onları ayakta tutacak insan kaynağı varlıklarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle, siz gençlerimizi kötü emellerine alet etmek isteyen kişi ya da gruplar her zaman var olacaklardır. 

Unutmayın ki rotası belli olmayan bir yelkenliye, hiçbir rüzgardan fayda gelmez. Ülkemizin yarınlarına çalışmalarına imza atmak, anne ve ailenizin emeklerini boşa çıkarmamak için, dostluktan barıştan ve sevgiden kopmadan çizeceğiniz rotayı eğitim hayatınız boyunca takip edin"
ifadelerinde bulunuldu. 

Öğrenciler de polisin kendilerine yönelik etkinliğinden memnun kaldıklarını ifade ettiler. 

Okulun Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü öğrencisi Kadir Kırmızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Etkinlik çok güzeldi. Ama senede bir kez değil 3-4 kez olması daha uygun olur diye düşünüyorum. Burada okuyan bazı arkadaşlarımız polislik, subaylık gibi meslekleri edinmek istiyorlar. Bu konuda yetkililerin üniversiteye gelip seminer gibi bir etkinlikle bizleri bilgilendirseler, gerekli görülürse gezi türünde karakol ziyareti yapmamıza imkan tanınsa çok iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

Aynı bölümünde okuyan Mürüvet Ocak ta Emniyet Müdürlüğünün yaptığı etkinliğin çok güzel ve yararlı olacağına inandığını belirterek "Üniversite öğrencilerinin emniyeti tanıması,vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için çalıştıklarını görmesi bizlerde olumlu etkiler bırakacaktır. Ülkemizin ve biz gençlerin geleceği için de terör konusunda bizleri bilgilendirip uyarmaları da çok güzel bir davranıştı. Kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. 

Ekipler daha sonra Sinop Üniversitesi Boyabat Meslek Yüksek Okulunu ziyaret ederek buradaki öğrencilere de terör konusunda uyarıcı ve bilgilendirici büroşürler ve kırtasiye malzemeleri dağıttılar. 

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115