Boyabat'ta "Türk Sanat Müziği Korosu" İçin Önemli Adım

Boyabat'ta "Türk Sanat Müziği Korosu" İçin Önemli Adım

Boyabat ilçesinde Türk Sanat Müziğine gönül verenler, Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğinde bir araya gelerek "Türk Sanat Müziği Korosu" oluşturdular.

Emekli Emniyet Müdürü Muzaffer İncekara'nın öncülüğünde bir araya gelen Türk Sanat Müziğine gönül verenler Boyabat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu müzik öğretmeni Raif Karatay'ın kemanı eşliğinde haftada bir gün Boyabat Gençlik Merkezi'inde buluşarak bir saat süreyle Türk Sanat Müziğinin sevilen klasik eserlerini seslendiriyorlar.

Şu anki sayısıyla Türk Sanat Müziğine gönül veren 15 müziksever her hafta Cuma günü akşamı bir araya gelip bir saat süreyle önceden belirlenen sanat eserlerinin söz ve notalarını ellerine alarak gönüllü müzik öğretmeni Raif Karatay'ın kemanı eşliğinde şarkıları seslendiriyorlar. Şarkıların en güzel şekliyle ve nota usulüne uygun seslendirme yapılabilmesi için müzik öğretmeni Raif Karatay ve Muzaffer İncekara, gerekli gördüklerinde koroya müdahale ederek, şarkının tekrar okunmasını sağlayıp, koroyu ileriye dönük yapılması düşünülen Türk Sanat Müziği gecesine hazırlıyorlar.

Müzik korosunda televizyonlardaki önemli bir ses yarışmasında sahne almış bir yarışmacı da var. Kendisi İsminin ve yarışma adının geçmesini istemedi. Gazetemiz okuyucuları video görüntülerimizden koronun şarkılarını dinleyerek değerlendirmede bulunacaklardır.

Boyabat Sesi Gazetesi muhabiri koro çalışmalarını kaydedip grup gönüllüleriyle konuştu, ileriye dönük neler hedeflediklerin sordu.

Grup yöneticisi Muzaffer İncekara, koroyu çok ciddiye aldığını, Türk Sanat Müziğini daha ciddiye aldığını ifade edip, şarkıların özüne, notasına uygun söylenmesinin ilk şart olduğunu vurguluyor.

İncekara "Böyle bir koroyu oluşturmayı uzun süredir düşünüyordum. Ancak tek başıma yeterli olamayacağımı biliyordum. Müzik öğretmeni Raif Karatay arkadaşımızla karşılaşıp sohbet ortamımızda düşüncemi kendisine aktardım. Sağolsun, kendisi de uygun gördü. Sonra Mehmet Aktaş arkadaşımla da konuşup, birlikte bu işi kotabilir miyiz diye düşündük. Amacımız bir dernek kurmaktı, ama sayımız henüz çok az. Sayımızı biraz artırabilirsek, gerçekten sanat müziğine gönül vermiş insanlarımız yanımıza gelebilirse, özellikle bir enstrüman çalan arkadaşlarımıza çok ihtiyacımız var.  

Sağolsun, Gençlik Merkezi müdürümüz Hüseyin Köroğlu, bize kapılarını ve gönlünü açarak burada çalışmamıza olanak sağladı. Umarım gazeteniz haberi sonrasında sesimiz duyulur ve müzisyen arkadaşlarımız aramıza katılırlar. İsteyenler Gençlik Merkezine ve bana müracatta bulunabilirler.

Hem söyleyebilenler hem çalanlar bir araya gelip hacmimizi genişletirsek ileride bir gece düzenleyip konser vermeyi düşünüyoruz. Ama şu anki sayımızla ve tek bir kemanla birazcık hayal olur." diyerek, müzikseverleri gruba davet etti. 

Grubun, kemanıyla tek enstrüman sanatçısı müzik öğretmeni Raif Karatay da gruplarının gönüllülük esasına dayalı bir müzk grubu olduğunu ifade ederek, ileride enstrüman çalan arkadaşlarının ve diğer sanat müziği gönüllülerinin katılımıyla yıl sonunda Türk Sanat Müziği Gecesi düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Not : Video görüntülerdeki şarkıların seslendirilmesi bir ön çalışma olup, daha önce provası yapılmamıştır.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2019, 01:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın
Akın - 4 yıl Önce

: ))

SIRADAKİ HABER

banner115