Boyabat'ta "2. Boyabat Şiir Dinletisi'ne" Davet

Boyabat'ta "2. Boyabat Şiir Dinletisi'ne" Davet

Boyabat'ta "2. Boyabat Şiir Dinletisi'ne" Davet
 
Boyabat Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkilikleri kapsamında "2. Boyabat Şiir Dinletisi" gecesi düzenlenecek.

1 Aralık 2019 Pazar günü akşamı Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonunda saat 20.00'de başlayacak olan "2. Boyabat Şiir Dinletisi" gecesine girişler ücretsiz olup, şairlerimizin tüm şiirseverlere unutamayacakları güzel bir gece yaşatmaları bekleniyor.

Boyabatlı organizatör, moderatör ve Radyobirnumara'nın programcısı Hasan Melih Koşar'ın sunumuyla gerçekleştirilecek 2. Boyabat Şiir Dinletisine altı misafir şair katılacak.

Programa katılacak misafir şairlerden Asuman Yerdelen, Ağrı ili doğumlu olup İstanbul'da yaşıyor. İçimdeki Yalnızlığım adlı şiir kitabı olan Yerdelen, Hasan Melih Koşar'la birlikte Radyobirnumara'da program yapmakta olup DJ İmotem olarak biliniyor.

Şiir Dinletisi programının konuklarından Ayşen Daşkın, Selanik göçmeni bir ailenin kızı olup Balıkesir Gönen'de yaşamakta ve üç farklı antoloji kitabında şiirleri yayınlanmıştır. Evli ve iki çocuk annesi olan Sahraa Mahlaslı halk şairi Daşkın'ın edebiyatevi.com ve edebiyatdefteri.com sitelerinde şiirleri bulunmaktadır.

Programın konuklarından Fahrettin Siyamoğlu, programın moderatörü Hasan Melih Koşar'ın "Üstadım, benim radyo programcısı ve moderatör olmamda büyük emekleri olan  bu günlere getiren çok değerli televizyon programcısı ve şairdir." diye tanımladığı Acıların Deneme Tahtası adlı şiir kitabının şairidir. Siyamoğlu, yıllardır Mavikaradeniz TV'de Kastamonu Yıldızı adlı programın da sunuculuğunu yapmaktadır.

Konuklardan Adnan Yoğurtçu, aslen Hatay Antakya'lı olup, Antakya'nın misafirperverlikte ödül almış olan Meşhur Hummusçu Ve Baklacı Nedim Yoğurtçu'nun oğludur. Can Dost Mahlaslı Akdeniz Şairi Yoğurtçu, yakın zamanda çıkaracağı Can Dost isimli şiir kitabının hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Şiir dinletisi programının onur konuklarından geçen yıl 1. Boyabat Şiir Dinletisi programına katılan Songül Altınkaynak'ın Adını Aşan ve Tatını Aşan adlı yayınlanmış şiir kitapları olup, Haddini Aşan adlı şiir kitabının da yakın zamanda yayınlanacağı öğrenildi.. Altınkaynak'a ait 25 şiiri de bestelenmiş olup şarkıları müzikseverlere sunulmuştur. Gülvani Mahlaslı şair, Radyobirnumara'ya en çok şiir gönderip, radyonun "Nazar Boncuğu" ünvanını da almıştır.

Aslen Vanlı olup İstanbul'da yaşayan Songül Altınkaynak, bir yıl önce program için geldiği Boyabat'a hayran kaldığını dile getirmiş, Başkan Şefik Çakıcı'nın da isteği doğrultusunda "Abat Şehir Boyabat" isimli şiir yazmış olup, ilk kez 2. Boyabat Şiir Dinletisi programında okuyarak izleyicilere sürpriz yapacak.

Programın onur konuklarından Levent Yılar, Zonguldaklı olup, halen aynı ilde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. Geçen yıl 1.Boyabat Şiir Dinletisi programında okuduğu şiirleriyle büyük beğeni kazanan Yılar'ın, 2. Boyabat Şiir Dinletisi programında da en güzel şiirlerini seslendirmesi bekleniyor.

Merhum Cemal Safi'nin veliahtım dediği, "Mağdur Aşkların Şairi" olarak anılan Levent Yılar'ın 5 şiir kitabı, iki denemesi, pek çok yayımlanmış makalesi olan, şiirleri çok sayıda gazete ve dergide yayımlanmış, 60' a yakın şiiri bestelenmiştir. Levent Yılar, ülkemizin yerel televizyonlarına ve radyo programlarına konuk şair olarak iştirak etmiş, pek çok İlimizde dinletiler düzenlemiş, şiirleriyle Cemal Safi, Selçuk Ural ve Ahmet Selçuk İlkan gibi pek çok sanatçının dikkatini çekmiş olup, gelecekte adını daha çok duyacağımız bir şair olarak biliniyor.

Tüm şiirseverlerin beklendiği programda izleyicilerin güzel bir gece geçireceği belirtiliyor.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2019, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115