Boyabat Muhtarlar Derneği yeni başkanını seçti

Boyabat Muhtarlar Derneği yeni başkanını seçti

Boyabat Muhtarlar Derneği yeni başkanını seçti

Boyabat Merkez ve Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Yakup Akgün seçildi.

Boyabat Merkez ve Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen olağan kongresinde mevcut başkan Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı aday olmazken, üç adaydan en çok oyu alan Yakup Akgün yeni başkanlığa seçildi.

Taşhanlı Köyü Muhtarı Mehmet Şükrü Kurt'un divan başknlığını yaptığı genel kurulda, ilçede görevli 107 köy ve 9 merkez olmak üzere toplam116 muhtardan 106 muhtar seçime katılarak oy kullandı. Oyların sayımı sonrasında 5 oy geçersiz sayılırken, geçerli oyların 38'ini alan Edil Köyü Muhtarı Yakup Akgün derneğin yeni başkanı seçildi. Adaylardan Yeşilçam Köyü Muhtarı Remzi Çetinkaya 32, Yenicamili Köyü Muhtarı Halil Doğramacı da 31 oy aldılar.

Derneğe yeni başkan seçilen Yakup Akgün, kendisine oy veren ve vermeyen tüm muhtarlara teşekkür ettiğini söyleyerek, "Yeni yönetim olarak muhtarlarımızın sorunlarını dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız. Tüm muhtarlarımızın yanında olacağız, 24 saat telefonum açık olacak, muhtarlarımız bana ulaşabilirler. Ayrıştırıcı değil bütünleştirici olacağız. Mevcut dernek binamızın yeterli olmadığını düşünüyorum. Tüm muhtarlarımızın beğeneceği daha iyi koşullarda çalışabileceğimiz yeni bina bulacağım." dedi.

Dernek Başkanlığına Yakup Akgün'ün seçildiği genel kurulda yönetim kurulu üyeliklerine de Hasan Çelik, Sadık Taşdemir, Nusret Aydın ve Osman Kurt seçildiler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115