Mutluluk Sinop'tan, çamuru Boyabat'tan

Mutluluk Sinop'tan, çamuru Boyabat'tan

Mutluluk Sinop'tan, çamuru Boyabat'tan

Seramik Sanatçısı Ali Gündoğdu, Sinop'un mutlu insanını betimlediği heykeli yapmak için Boyabat çamuru kullanıyor.

TÜİK verilerine göre üst üste en mutlu kent seçilen Sinop'ta mutluluğun heykeli yapılıyor. Sinop'un mutlu insanının heykelini yapan Seramik sanatçısı Ali Gündoğdu, heykelde kullandığı çamuru ise toprağının kalitesiyle ün yapan Boyabat'tan getiriyor.
2005 yılında hobi olarak başladığı heykeltıraşlığı geliştiren Sinoplu makine mühendisi ve seramik sanatçısı Ali Gündoğdu, kurduğu atölyede yaptığı heykeller büyük ilgi görüyor. 

AMAZON HEYKELİNİ TAMAMLAMAK ÜZERE

Bir zamanlar Karadeniz'de yaşadığı ileri sürülen efsane amazon kadınlarını simgeleyen heykeli bitirmek üzere olan Ali Gündoğdu, "Yaklaşık 3 aydır, Karadeniz'de yaşadığı efsaneleşen Amazon kadınının heykeli üzerinde çalışıyorum. Daha önce küçük çaplı yaklaşık 20 heykelim oldu. Amazon kadını heykelim ise 2/3 ölçekli yaklaşık 125 santimetre yüksekliğinde ilk orta boy heykelim olacak. İnşallah daha büyük heykelleri de yapmayı düşünüyorum. Asıl mesleğim makine mühendisliği. 2005 yılında hobi olarak başladım. Şu anda böyle bir atölyeye sahip oldum. İşi buraya kadar getirdik. Aslında seramik sanatçısıyım. 2 yıl kadar kurs gördüm, 1 yıl hocalık yaptım. Sonra da atölyemi açtım. Gönülden çalışıyorum" dedi.

ÇAMUR BOYABAT'TAN, MUTLULUK SİNOP'TAN

Türkiye'nin en mutlu kenti olan Sinop'un mutu insanı betimleyen bir heykel üzerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ali Gündoğdu: "Amazon kadını bitmek üzere. Biliyorsunuz Sinop bir kaç yıl üst üste mutlu kent seçildi. Mutlu kent insanını betimleyen bir heykele başladım. Bu çalışmamız, çay bahçesinde masanın kenarında oturmuş çayını yudumlayan, simidini yiyen mutlu bir Sinoplu'yu temsil edecek. Mutlu insanımızı Boyabat'tan getirdiğimiz çamurla yapıyoruz. Çalışma bittiğinde bizimde mutlu kent unvanına bir katkımız olmuş olacak. Yapmak isteğimiz çalışmalar tamamen Sinop'a yönelik olacak. Tamamen Sinop'a odaklanacağız" diye konuştu.

-Vitrin Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138