Boyabatlı Genç Yazar Rabia Bozkurt İle Röportaj

Boyabatlı Genç Yazar Rabia Bozkurt İle Röportaj

Boyabatlı Genç Yazar Rabia Bozkurt İle Röportaj

Sinop'un Boyabat İlçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Rabia Bozkurt  ''Veliaht'' isimli kitabını yayımlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı.Başarılı genç yazar Rabia Bozkurt ile Boyabat Sesi Gazetesi okurları için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İlk defa ne zaman kitap yazacağım, yazar olacağım,diye düşündünüz ?

Yazmaya ilk başlamamla yazar olacağım dediğim yaş aynı aralıktaydı. İlk 14 yaşında başladım yazmaya ve öğretmenimin de desteğiyle yazar olmaya karar verdim. 

İlk okuduğunuz kitabı anımsıyor musunuz? Hangi türdendi okuduğunuz kitap ?

İlk defa roman okumaya başladığım zaman buna Sarah Jio'nun kitaplarıyla başlamıştım. Hemen hemen her kitabını severim ve okudum. 

Okumak için klasikleri mi tercih edersiniz, popüler yazarları mı?

Aslında her iki türü de okumayı seviyorum. Klasiklerin ayrı bir yeri var tabii ki ama popüler yazarlardan da kitaplarını okumayı sevdiğim başarılı isimler var. 

Hangi yaş grubunun romanlarınızı okumasını yeğlersiniz ?

Gönül ister ki her yaş grubu romanlarımla buluşsun ama bilindiği üzere bazı türlerin okuyucularının yaş aralığı bellidir. Yazmış olduğum romanların ise okur yaş oranları 12-25 yaş aralığıdır. Bu yaş aralığından fazla olan okurlarım da oldu ve romanımı severek okuduklarını belirttiler. Yaşın her ne türde olursa olsun bir kitabı okumaya engel olacağını düşünmüyorum 

Düş gücünüzün bu kadar genişlemesini hangi nedenlere bağlıyorsunuz?

Okumayı her zaman çok sevdim. İster roman olsun ister şiir ister öykü... Okuduklarımın kelime haznemin gelişmesi için bana büyük bir etkisi oldu. Her kitap yeni bir şeyler öğrenmek demek. Türü fark etmez sadece okuyun. O kitaptan öğreneceğiniz şey ister bir nasihat olsun ister bir kelime. Okumaktan vazgeçmeyin. 

İkincisi ise filmler. Film izlemek boş zamanlarımda yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biridir. Ve bana çokça ilham kaynağı olmuştur. 

Etkilendiğiniz yazarlar kimlerdir?

Sarah Jio, Khaled Hosseini, Stephen King, James Dashner, J.K.Rowling, J.R.R Tolkien, Stephenie Meyer, Charles Dickens, C.S.Lewis, Paulo Coelho...

Romanınızın yazma ve yayınlama aşamasında sizi yardımcı olan kişi ya da kişiler oldu mu ?

Romanımı yazmamdaki en büyük destekçim, Edebiyat öğretmenim ve aynı zamanda da yazar olan Sayın Hasan Buluc Atıkara'dır.  Onun verdiği destek olmasaydı ben asla böyle bir şeye cesaret edemezdim. O bana 9.sınıftan beri her zaman pes etmememi ve yazmaya devam etmemi söyledi. Onun yanı sıra ailem ikinci en büyük destekçim. Bu zor süreçte yanımda olup ne zaman pes edecek olsam bana cesaret verdiler. Hepsine sonsuz teşekkür ederim.  


Aileniz sizi kitap yazma konusunda destekledi mi?

Ben yazmaya ilk başladığım yıllarda yani 14 yaşındayken herkesten gizli yazdım. Belki de beni ciddiye almamalarından çekindim ama aileme bunu söylediğimde hiç de çekinilecek bir şey olmadığını anladım. Çünkü bana verdikleri destek sayesinde ben yılmadan azimle çalışmalarımı sürdürdüm. 

Kitabınızdaki karakterlerin sizin denetiminizden çıkıp kendi hayatlarını yaşadıklarını romanınızı yazarken hissettiniz mi ?

Evet hissettim. Hatta sonradan yazmayı unuttuğum birkaç bölüm oldu ve işte o zaman roman karakterleri benden bağımsız bir şekilde artık kendi hayatlarını yaşamaya başladıklarını anladım.

Sizi en çok etkileyen duygu, davranış nedir?

Aslında bu romanı yazarken aile bağlarının önemini kapalı bir anlatımla vurgulamaya çalıştım. Gerçek arkadaşlığın bazen ailenin yerini tutabileceğini, on yargılı olmamayı, herkesi olduğu gibi  sevmeyi, bazen yanlış anlaşılmaların olabileceğini, gerçek sevgiyi, karşılıksız dostluğu...

Hangi tür kitapları okumayı tercih ediyorsunuz ?

Yazdığım türün romantik komedi olmasının yanı sıra fantastik romanlara çok ilgim vardır. Hatta bu serinin devamını da yazdıktan sonra fantastik ve polisiye tarzda eserler vermeye çalışacağım. 


Betimlemeyi sevdiğiniz zaman(günbatımı vb.),mekan(ev içi, açık ve kapalı mekanlar) nelerdir?

Genellikle sessiz sakin yerleri tercih ediyorum. Açık hava, yeşilliğin bol olduğu ortamlar ve köy yerleri bana en çok ilham getiren yerlerdir.

Yeni bir roman yazmayı düşünüyor musunuz, yazarsanız hangi türde olacağını belirlediniz mi?

Veliaht serisini bitirdikten sonra Fantastik türde eserler vermeyi düşünüyorum. Kafamda belirlediğim bir takım çalışmalar var. Tabi bu sadece fantastikle kalmayacak. Polisiye, bilimkurgu, eğitici  kitaplar ve günlük tarzInda eserler vermeyi düşünüyorum.

Bizlere vaktini ayırıp bu soruları yanıtladığı için genç yazar arkadaşımıza teşekkür ediyor,başarılar diliyoruz.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuğba
Tuğba - 3 yıl Önce

Aferin kuzenime

Tuğba
Tuğba - 3 yıl Önce

Aferin

Muzaffer
Muzaffer - 3 yıl Önce

Cok guzel bir kitap tavsiye ederim .

SIRADAKİ HABER

banner115