Boyabat'ta ilginç olay ! İnatçı keçi havada asılı kaldı

Boyabat'ta ilginç olay ! İnatçı keçi havada asılı kaldı

Kafasını kaşıyan inatçı keçi, havada asılı kaldı

Boyabat ilçesine bağlı Binerli Köyü, Pelitçik Mahallesi merasında otlayan keçi sürüsünden biri yere sarkan telefon teliyle kafasını kaşırken bir anda kendisini havada asılı buldu. Yaramaz keçi, belki de Dünyada ilk kez kaza ile teleferiğe binen keçi ünvanını kazandı.

Boyabat ilçesi Binerli Köyü, Pelitçik Mahallesinde keçilerini otlatan Murat Tuncel, keçilerinden birinin dere üzerinde gerili telefon tellerinde asılı olduğunu gördü. Bir anda şaşkınlık yaşayan Murat Tuncel, kafasını kaşıyan keçinin boynuzlarına telin takılmasıyla meyil aşağı olan tel üzerinde kayarak havada kaldığını düşündü.

Tuncel, daha sonra çevresindeki vatandaşların da yardımıyla uzun yıllar kullanılmayan eski tip çelik telefon teli keserek havada asılı kalan keçisini yere indirerek kurtardı.

Boyabat Sesi Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplayan Murat Tuncel, dün hayatımın en ilginç gününü yaşadım, diyerek "Her zamanki gibi köye yakın merada keçilerimi otlatırken dere üzerinden geçen yıllardır kullanılmayan eski telefon hattı teli üzerinde keçimin asılı olduğunu gördüm. Önce panikledim, heyecanlandım. Tahminen yerden 150 metre yükseklikteydi. İçimden, keçi çırpınırsa yere düşer ölür diye korktum. Ama hareketsiz duruyordu.

Sonradan anladım ki bizim yaramaz keçi derenin yamacında yere sarkmış telle kafasını kaşırken, boynuzları tele takılmış. Keçi kendini kurtarmak için mücadele ederken meyil aşağı olan tel üzerinde 100 metre kadar kayarak, iki tepe arasında asılı kalmış. Çevredeki arkadaşların yardımıyla kullanılmayan telefon telini kestik, kontrollü şekilde keçiyi tel üzerinde kaydırarak yere indirdik. 

Tuncer, eğer teli kesmeseydik, keçiyi helikopterle ancak kurtarabilirdik. "Şu anda bile, yaşananlar gözümün önüne gelir gibi oldu. Keçimi sağ selim kurtardığım için çok mutluyum" ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115