Boyabat Kalesi Çırabozan Dehlizi Serisi Başladı

Boyabat Kalesi Çırabozan Dehlizi Serisi Başladı

Gazetemizin eski muhabirlerinden Semih Türkoğlu, "Boyabat Kalesi Çırabozan Dehlizi" isimli kitabın yazarı Veteriner Hekim, Yürüyüşçü ve yazarımız Ahmet Küçükbaş ile birlikte Boyabat Kalesi'ne Çırabozan Dehlizi'nin içinden çıkarak Boyabat'ın önemli tarihi mirasları olan Boyabat Kalesi'ni ve Çırabozan Dehlizi'ni tanıttı.

26 Eylül 2017 tarihinde yapılan çekimlerin teknik aksaklıklar nedeniyle yeni yayınlanabildiğini ifade eden Semih Türkoğlu, 3 yıl sonra da olsa videolarda bahsedilen efsanelerin, bilinmeyenlerin, merak edilenlerin hala taze olduğunun altını çizdi.

Serinin ilk bölümünde Çırabozan Dehlizi'ni ve Boyabat Kalesi'nin avlusunu yazarımız Ahmet Küçükbaş'tan dinleyen Semih Türkoğlu, Ahmet Küçükbaş ile tarihi bir yolculuğa çıktıklarını aktardı. Türkoğlu, serinin 2. bölümünde; Boyabat Kalesi tarihi, Boyabat tarihi, Boyabat Kalesi restorasyonundan öncesi ve sonrası, Boyabat Kalesi ile ilgili bilinmeyenler gibi konularla izleyicilerle buluşacaklarını kaydetti.

Serinin sunucusu ve hazırlayıcısı Semih Türkoğlu YouTube kanalında videonun açıklama bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Sorunlu hard disk nedeniyle ancak bugün bu önemli çalışmayı sizlerle buluşturuyorum.  

2 bölümlük çalışmanın bu ilkinde; Çırabozan Dehlizi'ni, restorasyon sırasında karşılaşılan sürprizleri, dehlizle ilgili gizemleri, efsaneleri, bu tarihi mirasın güzelliklerini, Kırkkızlar'ın bilinmeyenlerini, Boyabat Kalesi'nin Kırkkızlar tarafındaki bilinmeyenleri bulabilirsiniz.

Röportaj için beni kırmayarak dehliz içinden Boyabat Kalesi'ne çıkmayı göze alan Ahmet Küçükbaş'a çok teşekkür ediyorum. 

Serinin 2. bölümünde; Boyabat Kalesi'ni, Boyabat Kalesi'nin restorasyonundan öncesini ve sonrasını, restorasyon çalışmalarını, Boyabat Kalesi'nin bilinmeyenlerini bulacaksınız.

Videolar ve fotoğraflar için; Ahmet Küçükbaş'a, Emekli Öğretmen, Anadolu Ajansı (AA) Boyabat Muhabiri Mahmut Coşkun'a, Görsel Sanatlar Öğretmeni, Sanatçı,  Boyabat Amatör Fotoğrafçılar Derneği (BOYFOD) Kurucu Üyesi Ünal Karaca'ya, Boyabat Amatör Fotoğrafçılar Derneği (BOYFOD) Kurucu Üyesi Ahmet Aslan'a, Boyabat Belediyesine teşekkür ederim.

Serinin 2. bölümünde; eski Boyabat, eski panayır, eski Boyabat Kalesi, Boyabat Kalesi restorasyon çalışmaları görselleri ile buluşacaksınız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138