Kategoriler

BoyabatSesi

Gönül köprüleri kuruyorlar

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORLAR

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu "Gençlerle Gönül Gönüle" isimli proje ile gönülden gönüle köprüler kurmaya devam ediyor.

Eğitim her yerde ve her şekilde diyerek duvarları ve kazanımları aşmak, öğrencilerin ahlaklı, inançlı ve erdemli birer insan olmalarına yönelik, bazen evlerde bazen farklı kurum ve kuruluşların uygun olan mekanlarında doğal, samimi bir muhabbet ve sohbet şeklinde yapılan buluşmalar, Öğretmenlere öğrencileri daha yakından tanıma, dertlerini bir arkadaş gibi dinleme ve çözüm arama, beraber eğlenme ve güzel anılar biriktirme fırsatı sunuyor.

Projede 15 günde bir gönülden gönüle, eskilerin tabiriyle alaylı eğitim usulüyle sohbet tadında okul dışı buluşmalar şeklinde gerçekleştiriliyor.

Proje ikinci dönem sonunda sonuçlandığında Milli Eğitim Bakanlığının yeni müfredatında değerler eğitimini yapmak üzere belirlediği 10 temel değer olan Adalet, Dostluk, Dürüstlük, Öz Denetim, Sabır, Saygı, Sevgi, Sorumluluk, Vatanseverlik ve Yardımseverlik kavramları kazanım ve uygulamaya dönüşmüş olacak. Ayrıca her buluşmada yeni bir kitap ve Sevgili Peygamberimizin günlük hayatından sünnetler de işlenecek.

Okul Müdürü Halil Gündoğdu; "Bedenin ve aklın terbiyesi yanında ruhun ve kalbin de terbiyeye ihtiyaç duyduğundan hareketle sadece notlara ve netlere değil değere ve karaktere dokunmak niyetiyle başlattığımız proje sayesinde öğrencilerimize, bilgi ve hikmeti beraber verip hem dünyevi hem uhrevi ilimlerle donatarak özellikle öğrendiklerini hayatlarında uygulama eksenli faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Bu proje ile birlikte okuldaki akademik eğitimleri yanında öğrencilerimizin gönüllerine de hitap ederek onları çift kanatlı kuş misali yetiştirmeyi hedefliyoruz. Projemiz 3 yıl önce başladı. Öğrencilerimizin yoğun istek ve katılımları dolayısıyla bu yıl da devam ettiriyoruz. Projede görev alan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenlerimize, misafirperverlik gösterip kapılarını bize açan Velilerimize, Boyabat Gençlik Merkezi Müdürlüğüne, Boyimder’e teşekkür ederiz" dedi.

https://www.youtube.com/embed/4NPVtp5tyEU
Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
493 Kez Görüntülendi.
Diktiği Ağaçlarla Boyabat’ın Çehresini Değiştiren Hikmet Kaya, Öğrencilerle Buluştu
GÜNDEM
1038 Kez Görüntülendi.
Boyabat'ta yangın bir ev kül oldu !
GÜNDEM
1138 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta kek paketinden uyuşturucu çıktı !
GÜNDEM
1220 Kez Görüntülendi.
Boyabat Kastamonu yolunda kaza 1 kişi hayatını kaybetti !
GÜNDEM
423 Kez Görüntülendi.
Boyabat Sesi Gazetesi’nden Kaymakam Enver Yılmaz’a ziyaret
SİYASET
688 Kez Görüntülendi.
Gazetemizden Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ziyaret
GÜNDEM
1247 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği gerçekleştirildi
GÜNDEM
2032 Kez Görüntülendi.
Boyabat’ta araba çarpan çocuk yaralandı
GÜNDEM
844 Kez Görüntülendi.
Boyabat İl genel meclisi üyeleri önemli görevler aldı
EĞİTİM
389 Kez Görüntülendi.
Boyabatlı okçular başarılarıyla gururlandırdı