Yahya Çınkıl '' Boyabat ve Durağan'da büyük mücadele verildi''

Yahya Çınkıl '' Boyabat ve Durağan'da büyük mücadele verildi''

Sinop İl Genel Meclisi yeni binasında ilk kez toplandı

Sinop İl Genel Meclisi yeni taşındığı binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 

Kısa süre sonra bölgedeki binaların yıkımıyla startı verilecek olan Sinop Meydan Projesi için kendi binasını boşaltarak yeni binaya geçen ilk kurum Sinop İl Genel Meclisi oldu. Yeni Mahalledeki Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü eski binasına taşınan Sinop İl Genel Meclisi yeni binasında ilk aylık toplantısını yaptı.

Ağustos ayı birinci oturumunu açan İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tarihi binaya geçiş sürecinde katkısı olan herkese teşekkür etti. Yeni meclis binasının Sinop'a hayırlı olmasını dileyen Başkan Üçüncüoğlu, Sinop Meydan Projesi kapsamında taşınma işlemi ilk gerçekleştiren meclisin öncü kurum olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ
 

Açılış ve yoklama ardından konuşan Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'da yeni binanın hayırlı olmasını diledi. Çınkıl, "Sinop'u muzun bu tarihi binasında tarihi bir günde birlikteyiz. Meclis binamızın ve burada alınacak kararların Sinop için güzellikler getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum" dedi. 


DURAĞAN VE BOYABAT'TA BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİLDİ

Durağan ve Boyabat ilçelerinde meydana gelen yangın için büyük mücadele verildiğini hatırlatan Genel Sekreter Çınkıl; "Hepimiz için geçmiş olsun dileklerimizi ifade edelim. Allah beterinden saklasın. Orada büyük bir mücadele verildi. Biz de haberdar olur olmaz iş makinelerimizle, iki tane sulama tankerimiz, arazözümüzle, iki tane greyder, ekskavatör, kepçe ve dozerlerimizle hala ekiplerimiz orada. Orada yerimizi aldık, üzerimize düşen, elimizden gelen gayreti eksik etmedik. Şu anda iş makinelerimiz bölgede. Herhangi bir müdahale etme durumu olursa Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaya destek olmak için arkadaşlarımız oradalar" diye konuştu. Çınkıl, Sinop'ta yapılan yatırımlarla ilgili meclise bilgi verdi.  

Yazı İşleri Müdürü Gülay Sipahi, encümen toplantı tutanakları ile ilgili meclise bilgi verdi. Oturumda 29 maddelik Ağustos ayı gündeminin ilk 11 maddesi görüşüldü.

-vitrin haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115