Vali Karaömeroğlu’nun Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Karaömeroğlu’nun Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Karaömeroğlu’nun Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Türkiye’nin  kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Türk Denizciliği’nin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 94 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz tarihi “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
 
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir.
 
Denizcilik sektörünün gelişimine büyük önem veren devletimiz ve hükümetimiz; özellikle son dönemlerde tüm sektörlerde yaptığı yatırımlarla göstermiş olduğu büyüme ve ilerleme hamlesini denizcilik sektöründe de sergileyerek ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından aldığı payın daha da artmasına yönelik gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır.
 
110 km'lik sahil sınırına sahip olan İlimizde,  denizcilik anlamında ağırlıklı olarak balıkçılık faaliyetleri yürütülmektedir. Ülkemizde denizden avlanan balığın önemli bir kısmının Sinop'tan karaya çıkartılıyor olması, İlimizin denizcilik faaliyetlerinde önemli bir yere sahip olduğunun göstergesidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün denizcilerimizin “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.

-Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115