Tarihi Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılması kesinleşti 

Tarihi Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılması kesinleşti 

Tarihi Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılması kesinleşti 

1954 Yılında hizmete açılan tarihi Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu fiziki yapısı ve güvenlik yetersizliği nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından kapatılma kararı alındı.

1954 Yılında hizmete açılan tarihi Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu fiziki yapısı ve güvenlik yetersizliği nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından kapatılma kararı alındı. Yeni cezaevinin Sinop yolu üzerinde Boyabat ilçesi Maruf köyü mevkindeki (Boyabat Organize Sanayi karşısı) 59 dönümlük alana yapılacağı öğrenildi.

9 Temmuz 2021 günü Boyabat Sesi gazetemizde "Boyabat ceza evi kapatılmaya gün sayıyor" başlıklı haberimiz sonrasında, Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapanışıyla ilgili basın açıklaması yapan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,

Adalet Bakanımızın Boyabat Adliyesi'ne gelişi sırasında Boyabat Cezaevi ile ilgili konuları değerlendirdik. Boyabat Cezaevinin son aşaması o toplantıda belli oldu. Adalet Bakanımız Cezaevinin A'dan Z'ye hiçbir tipe uymadığını, sağlık ve güvenlik açısından tehditler oluşturduğu beyan etti. Boyabat'a daha güzel ve yakışan bir ceza evini yapmak istediğini ifade etti.

Başkan Çakıcı, açıklamasında "O toplantıda gerek Cumhuriyet Başsavcımıza, gerekse bana çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdi. Bizde bunula ilgili gerek belediye meclis üyelerimiz ile gerekse il genel meclis üyelerimiz ile görüşerek Boyabat Organize Sanayi Bölgesi karşısında 59 dönümlük milli emlak adına hazineye kayıtlı yeri tevkif ettik. Proje çalışmaları başladı şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında yazışmalar devam ediyor.

Adalet Bakanlığı 40 dönüm altında alan istemiyor bizim için de şuan bu bölge uygun. Artık Cezaevleri ülkenin ekonomisine katkı sağlayan üretim merkezleri haline geldi. O açıdan Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'nin karşısında olması bu üretim merkezine de katkı sağlayacaktır. Ben bu yıl sonuna kadar projesinin biteceğini 2022 yılı ile birlikte de temelinin atılacağını düşünüyorum. Yeni yapılacak cezaevi ile birlikte 250 kişinin üzerinde personel istihdam edilecek.

Konu ile ilgili Milletvekilimiz Nazım Maviş özel olarak ilgileniyor, diyen Çakıcı, Adalet Bakanımız Boyabat'ta görev yapan personel hakkında bizlere değerlendirmede bulundu. Personeli istedikleri yere göndereceklerini, Boyabat Cezaevi bittikten sonrada buradaki görevlerine geri dönebileceklerini söyledi.

Boyabat Cezaevi'nin olduğu yer ne olacak konusunda da bilgi veren Çakıcı, "6 dönümü Adalet Bakanlığı tapusu içinde, 3 dönümü de hazine tapusu içerisinde. İleride buraya TOKİ ya konut yapar ya da farkı bir proje ile değerlendirir, bu zaman içerisinde belli olacak.

Boyabat Cezaevimiz hayırlı olsun, yeni cezaevi yeni konsepti ile hem Boyabat'ta istihdama, Boyabat'ın üretimine, hem de milli ekonomimize faydalı olacak diye düşünüyorum.

Çakıcı, Boyabat'ın her alanda büyüdüğünü, geliştiğini ifade ederek, "Boyabat 2023'çe güçlü bir şekilde girecek inşallah. Bütün projelerimiz devam ediyor. Topalçam millet bahçesinin 24 Ağustosta ihalesi var. Kolaz Çayı, cam teras projelerimiz ve doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor. Yeni ceza evimiz, yeni konseptiyle beraber, hem istihdama hem de Boyabat'ın üretimine ve milli ekonomimize faydalı olacaktır diye düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

YENİ CEZA EVİNİN YAPILACAĞI YER (MARUF KÖYÜ MEVKİ, BOYABAT ORGANİZE SANAYİ KARŞISI)

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 15:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 3 yıl Önce

İnsan şu açıklamayı yaparken utanır,cezaevi hayırlı olsunmuş,ya memlekete katkı sağlayan bi projeniz olsun,cezaevi yapmakla övünen bir zihniyet,neymiş efendim "boyabata yakışacak daha güzel bi cezaevi yapılacakmış"......Cenabı Hak akıl fikir versin,bunlara oy verenlere yazıklar olsun,görün işte eserinizi memlekett ne halde...

Yemeyenler
Yemeyenler - 3 yıl Önce

Madem yenisi yapılacaktı neden yenisi açılana kadar elde tutulmadi. 2022 de yeni yapılacak cezaevi ihaleye çıksa en kötü 2025 te biter. O zaman 2024 yapılan seçimler de Şefik başkan oy için 2025 yılında Boyabatli hemşerilerinin kapısını çalar. Ona göre oy veririz.

VATANDAŞIN SESİ
VATANDAŞIN SESİ - 3 yıl Önce

YENİSİ YAPILMADAN ESKİSİNİ KAPATAN BAŞKANIMIZA OYUMUZU YENİ CEZAEVİ AÇILDIĞINDA VERECEĞİZ.

Boyabatli
Boyabatli - 3 yıl Önce

Eve bu aciklama guzel inşAllah herşey daha guzel boyabatimiza herşey layiktir

SIRADAKİ HABER

banner115